Vekrakos
Spartorama | ΔΙΑΥΛΟΣ: Επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από τα στελέχη του Κέντρου

ΔΙΑΥΛΟΣ: Επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από τα στελέχη του Κέντρου

Spartorama 08/08/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
ΔΙΑΥΛΟΣ: Επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο από τα στελέχη του Κέντρου
Παρεμβάσεις και ομιλίες σε γονείς, σχολεία, κατασκηνώσεις, στρατό
Οδός Εμπόρων

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αυτό το απολογιστικό δελτίο τύπου, θα ήθελε να σας ενημερώσει για τις επιστημονικές δράσεις που υλοποιήθηκαν τους μήνες Ιούνιο & Ιούλιο από τα στελέχη του Κέντρου.

 

Παρεμβάσεις σε γονείς 

Η  κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα, την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 6:00 το απόγευμα,  βρέθηκε στο Νηπιαγωγείο της Αγγελώνας, όπου σε συνεργασία με την Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου κ. Κληρονόμου Φωτεινή,  μίλησε στους γονείς για τα «Παιχνίδια Επικοινωνίας Γονέων – Παιδιών» 


Ομιλία Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης 

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 6:00 το απόγευμα, η κ. Καργάκου Κατερίνα, σε συνεργασία με την κ. Χαραμή Αλεξάνδρα,  πραγματοποίησε στο  παλαιό Δημοτικό σχολείο Νεαπόλεως μια ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης στη θεματική: «Εξαρτησιογόνες Ουσίες: Εθισμός και Επιπτώσεις». 


Κατασκηνώσεις Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης «Η Ταϋγέτη» 

Με χαρά και ικανοποίηση, θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε πως και εφέτος, όπως κάθε χρόνο, κατά  τους μήνες Ιούνιο και  Ιούλιο, βρεθήκαμε κοντά στα παιδιά των κατασκηνώσεων «Ταϋγέτη» της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, με την υλοποίηση ενημερωτικών παρουσιάσεων και βιωματικών ομάδων ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης σε παιδιά και εφήβους,  που είχαν ως στόχο την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη και προσαρμογή.

Με την πνευματική καθοδήγηση και τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσταθίου,  πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι παρεμβάσεις:

  • Κατά την Α’ κατασκηνωτική περίοδο Αγοριών,  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου από την κα Παπαδοπούλου Ιωάννα -  Ψυχολόγο,  μία (1) βιωματική ομάδα αγοριών, διάρκειας 2 ωρών, με θέμα: « Αντίσταση στις αρνητικές επιρροές της ομάδας των συνομηλίκων».
  • Κατά την Α’ κατασκηνωτική περίοδο Κοριτσιών, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη  2 Ιουλίου από την κα Γκουντούνα Ασπασία– Κοινωνική Λειτουργό,  δύο (2) βιωματικές ομάδες  κοριτσιών, διάρκειας 1  ώρας εκάστη, με θέμα: «Διατροφικές συνήθειες και Άσκηση ως παράγοντες ψυχικής και σωματικής υγείας».
  • Κατά την Β’ κατασκηνωτική περίοδο Αγοριών, πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 9 Ιουλίου από την  κα Παπαδοπούλου Ιωάννα  -  Ψυχολόγο,   δύο (2) βιωματικές ομάδες αγοριών, διάρκειας 1 ώρας εκάστη, με θέμα: «Κάπνισμα & Αλκοόλ: Παράγοντες προστασίας και παράγοντες κινδύνου».
  • Κατά την Β’ κατασκηνωτική περίοδο Κοριτσιών, η κα Καργάκου Κατερίνα – Κοινωνική Λειτουργός, πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Ιουλίου, δύο (2) βιωματικές ομάδες εφήβων κοριτσιών, διάρκειας 1 ώρας εκάστη, με θέμα: «Αυτοεκτίμηση και Αυτογνωσία».
  • Τέλος κατά την Γ΄ κατασκηνωτική περίοδο Αγοριών, η κα Καργάκου πραγματοποίησε την Τετάρτη 31 Ιουλίου ομιλία – παρουσίαση στη θεματική: «Η Φιλία. Σχέση σημαντική και πολύτιμη».

Το επιστημονικό προσωπικό  του «Διαύλου» αισθάνεται την ανάγκη να σας ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, για την ευαισθησία που έχει επιδείξει εμπράκτως  όλα τα χρόνια σε ψυχοκοινωνικά  προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους της Λακωνίας, καθώς και τους πατέρες Νικόλαο Τσέτσεκα υπεύθυνο των κατασκηνώσεων «Ταϋγέτη», Πορφύρη Ευστάθιο, Σεραφείμ Κοσμά, τις πρεσβυτέρες Αμαλία Κρυπωτού, Ιωάννα Αρριανά & Κανέλλα Σπηλιώτη, τον κ. Γκοβάτσο Ιωάννη,  καθώς και τους ομαδάρχες των παιδιών για την άψογη συνεργασία και την εγκάρδια φιλοξενία τους. 

 

Παρέμβαση στο Στρατό: 

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης ΥΠΕΘΑ-ΟΚΑΝΑ για το 2019-2020, το Κ.Π. σε συνεργασία με τον Διοικητή – Ταξίαρχο κ. Αθανάσιο Χρυσακόπουλο πραγματοποιήθηκε μια ενημερωτική ομιλία – παρουσίαση για τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες του ΕΚΕ της 2019 Β΄ΕΣΣΟ του  ΚΕΕΜ Σπάρτης την Τετάρτη 24 Ιουλίου  και ώρα 11:00 το πρωί στην θεματική: «Εξαρτησιογόνες Ουσίες»

Υπεύθυνη συντονίστρια της εν λόγω δράσης ήταν  η Κοινωνική Λειτουργός κα Καργάκου Κατερίνα, Επιστημονικό Στέλεχος του «Διαύλου».  


Οδός Εμπόρων