Vekrakos
Spartorama | Ποια θα είναι η στελέχωση του Δήμου Σπάρτης, στη θητεία του κ. Πέτρου Δούκα

Ποια θα είναι η στελέχωση του Δήμου Σπάρτης, στη θητεία του κ. Πέτρου Δούκα

Spartorama 01/08/2019 Εκτύπωση Δημοτικά
Ποια θα είναι η στελέχωση του Δήμου Σπάρτης, στη θητεία του κ. Πέτρου Δούκα
Ο κ. Σπυρίδων Μοιράγιας προορίζεται ξανά, για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Οδός Εμπόρων

Όπως αναφέρεται σε αναρτήσεις του κ. Δούκα στον προσωπικό του λογαριασμό στα ΜΚΔ: 

  • Για τις θέσεις Αντιδημάρχων του Δήμου Σπάρτης, ο κ. Δούκας θα ορίσει τους παρακάτω Δημοτικούς Σύμβούλους: 

    1. Τον Μιχάλη Βακαλόπουλο, πτυχιούχο της Φαρμακευτικής Σχολής Πατρών, ο οποίος διατηρεί φαρμακείο στη Σπάρτη για πάνω από 20 χρόνια. Είναι Αναπληρωματικό Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Έφορος των Εθνικών Ομάδων Παίδων Μπάσκετ U14 και U15, Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και Μέλος του Δ.Σ. στο Παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σπάρτης από το 2013 έως και το 2014. 
    2. Την Γεωργία Ζαχαράκη Αναστασοπούλου, πτυχιούχο Assoc. of Arts του Mt. Wachusett College, Massachusetts, εξουσιοδοτημένη NASD National Security Dealer (αδειούχο των αρχών των ΗΠΑ για χρηματιστηριακές πράξεις) και για επενδύσεις σε ακίνητα. Εργάστηκε στην John Hancock Investments στη Βοστώνη ως χρηματιστηριακός σύμβουλος. Από το 1987 έως σήμερα διατηρεί Κέντρο Ξένων Γλωσσών στην Σπάρτη. Έχει διατελέσει Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Μυστρά από το 2006 εως και το 2010. 
    3. Τον Χρήστο Κανακάκο, απόφοιτο Λυκείου Σπάρτης και της Μέσης Σχολής Ηλεκτρονικών και αγρότη στο επάγγελμα. Έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση από το 1994 μέχρι σήμερα ως Δημοτικός Σύμβουλος (ο αρχαιότερος Δημοτικός Σύμβουλος), και ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας (2004-5 και 2008-10)
    4. Τον Θανάση Καρλαύτη, Αστυφύλακα στην Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.ΚΕ.) Λακωνίας και απόφοιτο του Λυκείου Σπάρτης
    5. Για τις δύο άλλες θέσεις Αντιδημάρχων, θα κάνει τις επόμενες μέρες ένα δεύτερο γύρο συζητήσεων με τους κ.κ. Βαλιώτη και Αργειτάκο, ώστε να έχει τη τελική απάντησή τους για τη διαθεσιμότητά τους και τις εναλλακτικές προτάσεις τους, 

  • Οι αρμοδιότητες που θα ασκούν οι Αντιδήμαρχοι θα καθορισθούν στη συνέχεια. Η διάρκεια της θητείας τους προβλέπεται από το Νόμο να είναι κατ’αρχήν μονοετής. Η αποτελεσματικότητα και η δυνατότητα του καθενός να βρίσκει λύσεις, θα κριθεί από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. «Οι καιροί ού μενετοί»! 
  • Λόγω του μεγάλου όγκου των δράσεων που σχεδιάζει, και για να ελαφρύνει το έργο των Αντιδημάρχων, εξετάζει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει Δημοτικούς Συμβούλους από όλους τους Συνδυασμούς, ως «Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους» για ένα πλήθος από δράσεις (tasks). Αυτούς θα συνδράμουν συμπολίτες μας (αλλά και εθελοντές από όλη την Ελλάδα που θαυμάζουν τη Σπάρτη και θα θεωρούσαν τιμή τους να προσφέρουν), για να μπορέσει να παράγει αρτιότερο έργο σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα! 
  • Για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου θα προτείνει τον Παιδίατρο Σπυρίδωνα Μοιράγια, πτυχιούχο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης από το 2014 έως και το 2019. 
  • Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σπάρτης, προσανατολίζεται στην κα. Κωνσταντίνα Σακελλαράκου, νυν Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σπάρτης, γενικά Διευθυντικό Στέλεχος επί σειρά ετών σε υπηρεσίες ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, απόφοιτο του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με εξειδικευμένη διοικητική εμπειρία και στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού.


Οδός Εμπόρων