Vekrakos
Spartorama | Όμοιοι της Μάνης: «Συνάντηση Εικαστικών 2019»

Όμοιοι της Μάνης: «Συνάντηση Εικαστικών 2019»

Spartorama 22/07/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτισμός
Όμοιοι της Μάνης: «Συνάντηση Εικαστικών 2019»
«Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης στη Μάνη»
Οδός Εμπόρων

Στα πλαίσια των δράσεων ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη γη όπου η πέτρα συναντά τον ήλιο και τη θάλασσα, οι Όμοιοι της Μάνης υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης οργανώνουν μια ομαδική, αυτή τη φορά, έκθεση με τον τίτλο «Συνάντηση Εικαστικών 2019».

Δέκα, διαφορετικοί μεταξύ τους, καλλιτέχνες, διαφορετικές γενιές, δάσκαλοι και μαθητές, φίλοι, γείτονες, αδέλφια. Διαφορετικές τεχνικές, υφές, τεχνοτροπίες και θέματα, κοινό σημείο οι δεσμοί τους με τη Μάνη: Γεωργαρίου Γιάννης, Γεωργαρίου Πέτρος, Γεωργιάκου ‘Ολγα, Κάσσης Ηλίας, Κάσσης Μιχάλης, Μανιατάκος Ιωάννης, Μιχαλάκος Λεωνίδας, Σερεμετάκης Γρηγόρης, Σισμάνης Αθανάσιος, Σκουρόγλου Αλέξανδρος.

Ζωγραφική & γλυπτική, χρώμα και πέτρα στη Μάνη, από τις 3 έως και τις 20 Αυγούστου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κότρωνα (πρ. Δημοτικό Σχολείο) από τις 19.00 έως τις 22.00 μια διαφορετική έκθεση σας περιμένει.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 και ώρα 20.30 παρουσία των καλλιτεχνών που θα μιλήσουν με τον κόσμο μέσα από τα έργα τους αλλά και γι αυτά.

Παράλληλα με την έκθεση και με αφορμή αυτήν, οι “Όμοιοι της Μάνης” διοργανώνουν για το μήνα Αύγουστο ένα «Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης στη Μάνη», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας από καλλιτέχνες με σπουδαίο έργο και εμπειρία.

Ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές όπως αυτή της Μάνης η βασική ανάγκη εξοικείωσης των παιδιών με τις τέχνες και τον πολιτισμό γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Την περίοδο των διακοπών πολλά παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επισκέπτονται τη ΜΑΝΗ για τις καλοκαιρινές διακοπές. Έτσι παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τα παιδιά μεταξύ τους,  τα παιδιά των μονίμων κατοίκων, τα παιδιά των οικογενειών που κατάγονται από τις περιοχές αυτές αλλά και τα παιδιά που βρίσκονται στην περιοχή για διακοπές ανεξαρτήτου καταγωγής και εθνικότητας μέσω της παρακολούθησης μαθημάτων εικαστικών τεχνών και φωτογραφίας. 

Σκοπός είναι η ανάπτυξη δεσμών φιλίας, η καλλιέργεια ιδιαίτερων ταλέντων και νέων  αντιλήψεων μέσω της τέχνης, της συνεργασίας και του εθελοντισμού ενώ τους δίνονται αφορμές με έναν διαφορετικό τρόπο να στραφούν σε ενδιαφέροντα άλλα από αυτά που επικρατούν σήμερα (υπολογιστές, ηλεκτρονικά παιχνίδια κλπ). Το πρόγραμμα και οι λεπτομέρειες για το Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Φιλοδοξούμε το «Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης στη Μάνη» να γίνει θεσμός για την περιοχή, πόλος έλξης επισκεπτών και παράδειγμα προς μίμηση για την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας αλλά και άλλες απομακρυσμένες ή μη περιοχές της χώρας.


Οδός Εμπόρων