Vekrakos
Spartorama | Ευχαριστίες του «Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης» προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ευχαριστίες του «Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης» προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Spartorama 21/07/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Ευχαριστίες του «Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης» προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
«...δεν απαλλάσσει τους λοιπούς θεσμικούς φορείς -και, πρώτο απ’ όλους, το Υπουργείο Υγείας- από τις διαχρονικές ευθύνες τους, αλλά και επιβάλλει να συστρατευτούν...»
Οδός Εμπόρων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Γ. Νοσοκομείου Σπάρτης ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την σπουδαία προσφορά του στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης των Λακώνων πολιτών με την εξαγγελία για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην πόλη της Σπάρτης.

Ένα πάγιο αίτημα χρόνων διαφαίνεται πως ευοδώνεται με τον καλύτερο τρόπο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην παροχή καθολικής, ισότιμης, υψηλής ποιότητας, δωρεάν και αποτελεσματικής φροντίδας υγείας για τους πολίτες της Λακωνίας, αλλά και τους πολυπληθείς επισκέπτες της.

Επειδή το θέμα αφορά το σύνολο της κοινωνίας, τόσο για τους προφανείς, άμεσους λόγους, όσο και γιατί συνδέεται και με άλλα σημαντικά ζητήματα του τόπου μας (η λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής είναι μόνο ένα από αυτά), ευελπιστούμε πως στο εγγύς μέλλον θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να πληροφορηθούμε εκτενέστερα για το σχεδιασμό, τις μελέτες και το χρονοδιάγραμμα του έργου. Και, οπωσδήποτε, να αποδώσουμε και το δίκαιο έπαινο προς όσους άλλους συνέβαλαν για να τελεσφορήσει.

Όμως, η ανάληψη της ευθύνης δημιουργίας και εξοπλισμού των νέων εγκαταστάσεων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όχι μόνο δεν απαλλάσσει τους λοιπούς θεσμικούς φορείς -και, πρώτο απ’ όλους, το Υπουργείο Υγείας- από τις διαχρονικές ευθύνες τους, αλλά και επιβάλλει να συστρατευτούν και να συντονίσουν τάχιστα τις αναγκαίες συνέργειές τους.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα (και που, ενδεχομένως, θα αυξάνονται ή θα οξύνονται στο άμεσο μέλλον), στο βαθμό που οι πιεστικές ανάγκες των ασθενών αφορούν την καθημερινότητα, ενώ η δρομολόγηση και ολοκλήρωση ενός νέου κτιριακού προγράμματος δεν θα είναι υπόθεση εβδομάδων ή λίγων μηνών, απαιτούν συνεννόηση και συνεχή συνεργασία για να επιλύονται με τον βέλτιστο τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό και υπό το πνεύμα ακριβώς αυτής της αντίληψης συνευθύνης, ο σύλλογός μας θα παραμείνει πιστός στους καταστατικούς του στόχους, ευαισθητοποιώντας και συντονίζοντας τη διάθεση προσφοράς εκατοντάδων συμπατριωτών μας από τη Λακωνία και την απανταχού Διασπορά, παρέχοντας συνδρομή σε επείγουσες ανάγκες του νοσοκομείου, και μεταφέροντας τα αιτήματα των ασθενών και των οικείων τους σε κάθε αρμόδιο φορέα.


Οδός Εμπόρων