Vekrakos
Spartorama | Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Nanjing στο Δήμο Σπάρτης

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Nanjing στο Δήμο Σπάρτης

Spartorama 06/07/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Nanjing στο Δήμο Σπάρτης
Είναι η τρίτη φορά, μέσα σ’ ένα χρόνο, που εκπρόσωποι της Nanjing επισκέπτονται την πόλη μας
Οδός Εμπόρων

Στη Σπάρτη βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Nanjing, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το διήμερο 3 έως 4 Ιουλίου. 

Είναι η τρίτη φορά, μέσα σ’ ένα χρόνο, που εκπρόσωποι της Nanjing επισκέπτονται την πόλη μας, με την οποία συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς, επικυρωθέντες με Σύμφωνο Συνεργασίας. Αμφότερες πλευρές έχουν δεσμευθεί ν’ αναπτύξουν εποικοδομητικές σχέσεις στους νευραλγικούς τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της παιδείας, καθώς και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Πλέον, έχουν ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας και οι επαφές τους είναι συχνές, προκειμένου να συντονίζουν την υλοποίηση των σχεδίων. 

Την κινεζική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Τετάρτη 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Σπάρτης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κονίδης και Σκρουμπέλος, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης& Παιδείας κ. Αργυρόπουλος, η Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού& Περιβάλλοντος κα Γαλανοπούλου και η Πρόεδρος της Δ.Κ. Σπαρτιατών κα Ανδρακάκου. Συζήτησαν για θέματα που άπτονται της συνεργασίας τους, ενώ ζήτησαν να ενημερωθούν για την εκλογική διαδικασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας και στελέχωσης του Δήμου. Εξέφρασαν, μάλιστα, την επιθυμία να συνάψουν σύμφωνο αδελφοποίησης με Σχολική Μονάδα του Δήμου μας. Αφού αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα επισκέφθηκαν τον Αρχαιολογικό Χώρο Μυστρά, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυστρά. Το πρωί της 4ης Ιουλίου ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού. Κατά την περιήγησή τους στο Μουσείο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τρόπους συλλογής και επεξεργασίας ελαιοκάρπου. 

Δεδομένο είναι, πως οι δύο πόλεις έχουν κοινό όραμα και η ανταλλαγή πρακτικών είναι αμοιβαία επωφελής. Οι ενέργειες επίτευξης εξωστρέφειας και δικτύωσης του Δήμου Σπάρτης βρίσκονται, πάντα, ψηλά στην ατζέντα προτεραιοτήτων του, αποδεικνύοντας τον αναπτυξιακό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και της τουριστικής προβολής.





  



Οδός Εμπόρων