Vekrakos
Spartorama | Ο… «Κανείς», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ο… «Κανείς», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 02/07/2019 Εκτύπωση Άρθρα
Ο… «Κανείς», από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Κανείς δεν παρουσιάζει στο Λαό μια πρόταση κατοχύρωσης της Εθνικής Ανεξαρτησίας...»
Οδός Εμπόρων

Εκλογές 2019:  Τα συστημικά κόμματα εξουσίας αντί για προεκλογικά προγράμματα προτείνουν στο λαό ευχολόγια κι εκθέσεις ιδεών χωρίς να αμφισβητούν στο ελάχιστο το μνημονιακό θεμέλιο  εξόντωσης που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα  από το 2009 μέχρι σήμερα. Αντίθετα υποστηρίζουν, ωσάν να απευθύνονται σε ανθρώπους των σπηλαίων, πως μπορεί να θεμελιωθεί σπίτι (ανάπτυξη) πάνω στην άμμο (μνημόνια).

ΚΑΝΕΙΣ δεν παρουσιάζει στο Λαό μια πρόταση  κατοχύρωσης της Εθνικής Ανεξαρτησίας μέσω της απαγκίστρωσης της χώρας από την πρόσδεσή της σε ξένα κέντρα αποφάσεων.

ΚΑΝΕΙΣ δεν προτείνει την κατάκτηση της Λαϊκής Κυριαρχίας  και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης στον τόπο μας, που πάει να πει ότι οι στρατηγικές εθνικές επιλογές θα αποφασίζονται με πλατιά Λαϊκή Συναίνεση και θα υλοποιούνται με Λαϊκή Συμμετοχή και Πρωτοβουλία.

ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει σχέδιο για μια Αυτοδύναμη – Αποκεντρωμένη Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση του εθνικού μας χώρου, με κινητοποίηση των  δικών μας δυνάμεων, την ορθολογική αξιοποίησή τους και τη συνεχή διεύρυνση  των δικών μας δυνατοτήτων, πράγμα, όμως, που προϋποθέτει απαλλαγή  από καθοδήγηση της οικονομίας μας από ξένα κέντρα και κεφάλαια και απαλλαγή από την εκμετάλλευση.  Μιαν ανάπτυξη, δηλαδή, που δεν θα καθορίζεται από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου  αλλά από τα συμφέροντα του Λαού, τα δικαιώματα του Ανθρώπου και την αξιοπρέπεια του Ατόμου.

Η πρόταση εξουσίας των συστημικών  κομμάτων που εγκαθίδρυσαν και σφυρηλάτησαν τις μνημονιακές αλυσίδες του τόπου και του λαού μπαίνει, μόνο, ως απλό υστερόγραφο κάτω από την έγκριση και τη «μεγαλοψυχία» των ξένων αφεντικών και του κεφαλαίου. Γι’ αυτό ΚΑΜΙΑ ελπίδα δεν μπορεί να επενδυθεί πάνω τους.

ΜΟΝΟ ο Λαός μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους, ν’ αλλάξει ριζικά τη μοίρα του, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή και να θεμελιώσει ένα καλύτερο δημοκρατικό «αύριο» για τα παιδιά του. Και για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα οι κ.κ. «ΚΑΝΕΙΣ» να πάνε σπίτι τους.


2-7-2019
Βαγγέλης  Μητράκος


Οδός Εμπόρων