Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: «Ο άνθρωπος του Αθλητισμού, στο εξής, δεν θα είναι μόνος»

Νεοκλής Κρητικός: «Ο άνθρωπος του Αθλητισμού, στο εξής, δεν θα είναι μόνος»

Spartorama 02/07/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός: «Ο άνθρωπος του Αθλητισμού, στο εξής, δεν θα είναι μόνος»
Τα πρότυπα υπάρχουν, είτε ιστορικά, είτε σύγχρονα. Οι προτεραιότητες μπορούν να καταγραφούν, από κοινού. Οι άνθρωποι του αθλητισμού ήδη «αγωνίζονται».
Οδός Εμπόρων

Είναι άδικο και κοινωνικά επιζήμιο ο Αθλητισμός να είναι δευτερεύουσα προτεραιότητα.

Η εμπειρία της ζωής μου έχει αποδείξει ότι ο τρόπος σκέψης του αθλούμενου, ο μηχανισμός δράσης του αθλητή και η στοχοπροσήλωση του πρωταθλητή διαμορφώνουν πολίτες με γνώμη, συμμετοχή, προγραμματισμό και δυναμισμό.

Στον αθλητισμό δεν χωρούν πολλά μέτρα και σταθμά που συνήθως μας αποπροσανατολίζουν.

Η Λακωνία φαίνεται ότι έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να επενδύσει, πολύ περισσότερο, στον Αθλητισμό αρκεί να δοθούν κίνητρα και να διαμορφωθούν υποδομές.

Ο Σχολικός Αθλητισμός, κοιτίδα της άμιλλας πρέπει να πλαισιωθεί και να υποστηριχθεί.

Ο Σωματειακός Αθλητισμός που έχει χαρίσει στη Λακωνία πολλές διακρίσεις, πρέπει να αφοσιωθεί σε στόχους και να στηριχθεί με εξειδικευμένο δυναμικό, τεχνογνωσία και υποδομές.

Ο Μαζικός Αθλητισμός που, με την προσδοκία μιας καλύτερης ζωής, φέρνει μια μεγάλη μερίδα πολιτών κοντά στους χώρους άθλησης και δίπλα στους αθλητές και πρωταθλητές

Ο Επαγγελματικός Αθλητισμός πρέπει να δώσει χώρο στους Λάκωνες αθλητές με αναδιοργάνωση των φυτωρίων και συντονισμό των Σωματείων για την αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού. 

Χωρίς υποδομές όμως δεν μπορεί να υπάρχουν αξιώσεις για καλύτερες ημέρες στον Αθλητισμό. Η ΝΔ μέσα από το Πρόγραμμά της παρακολουθεί πάντα την μείζονα προσπάθεια, στηρίζει την υπέρβαση και επιβραβεύει την διάκριση. Πόσο μάλλον στον στίβο και τα στάδια του Αθλητισμού. 

Με διαρκή ενημέρωση, forum και συνέδρια, ευθεία και άμεση συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (ΤΟΔΑ), αξιοποίηση Γυμναστών, Προπονητών και Μάνατζερ Αθλητισμού, η Λακωνία πρέπει, από την μια πλευρά να κατακτά τα βάθρα των αθλημάτων – πρωταθλημάτων και από την άλλη να διαμορφώνει μια ζωή μέσα στον αθλητισμό (σχολικό, λαϊκό, μαζικό, συλλογικό) και σύμφωνα με αυτόν. Καθιέρωση θεσμών αθλητισμού άμεσα συνδεδεμένων με την ιδέα του ευ αγωνίζεσθε που θα αναδεικνύουν έμπρακτα την αξία της άθλησης και θα προσανατολίζουν τα ταλέντα. 

Τα πρότυπα υπάρχουν, είτε ιστορικά, είτε σύγχρονα. Οι προτεραιότητες μπορούν να καταγραφούν, από κοινού. Οι άνθρωποι του αθλητισμού ήδη «αγωνίζονται».

Οι υποδομές είναι θέμα σχεδιασμού και διεκδίκησης.

Η δημιουργία της Αθλητικής Λακωνίας σε επίπεδο σύγχρονων υποδομών που θα εξυπηρετούν το σύνολο των αθλημάτων και των σπορ που αναπτύσσονται δεν είναι κάτι άπιαστο. 

Ο άνθρωπος του Αθλητισμού, στο εξής, δεν θα είναι μόνος!


Οδός Εμπόρων