Vekrakos
Spartorama | Πανηγύρισε ο Ιδρυματικός Ναός των Αγίων Αναργύρων στο Γηροκομείο Σπάρτης

Πανηγύρισε ο Ιδρυματικός Ναός των Αγίων Αναργύρων στο Γηροκομείο Σπάρτης

Πηγή 02/07/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Πανηγύρισε ο Ιδρυματικός Ναός των Αγίων Αναργύρων στο Γηροκομείο Σπάρτης
Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων στους χώρους του Ιδρύματος με τους ηλικιωμένους να υποδέχονται με χαρά και συγκίνηση τον Σεβασμιώτατο
Οδός Εμπόρων

Τους Αγίους Αναργύρους, Κοσμά και Δαμιανό, τίμησε την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 η Εκκλησία μας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε την αρτοκλασία και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο ιδρυματικό Ναό στο Γηροκομείο Σπάρτης συνεπικουρούμενος από κληρικούς της ευρύτερης περιοχής. 

Επίκαιρο λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε στο πυκνό εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης. 

Με την ολοκλήρωση της λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας συνεχάρη, τη Διοίκηση,  τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους του Γηροκομείου, για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλουν, ώστε οι απόμαχοι της ζωής να διαβιούν με αξιοπρέπεια. Ευχήθηκε δε σε όλους τους παρευρισκόμενους να έχουν την ευλογία των θαυματουργών Αγίων Αναργύρων. 

Ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής εικόνας των Αγίων στους χώρους του Ιδρύματος με τους ηλικιωμένους να υποδέχονται με χαρά και συγκίνηση τον Σεβασμιώτατο και να ανταλλάσσουν ευχές για υγεία και μακροημέρευση. 

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό Μακρυνάρας.


immspartis.gr





















  



Οδός Εμπόρων