Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κριτικός: «Τουρισμός - Είναι στο χέρι του Λάκωνα να μεγαλουργήσει»

Νεοκλής Κριτικός: «Τουρισμός - Είναι στο χέρι του Λάκωνα να μεγαλουργήσει»

Spartorama 01/07/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτική
Νεοκλής Κριτικός: «Τουρισμός - Είναι στο χέρι του Λάκωνα να μεγαλουργήσει»
«Η δέσμευση όλων όσοι αναφερόμαστε στη Λακωνία δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάπτυξη του Ποιοτικού Τουρισμού»
Οδός Εμπόρων

Δεν υπάρχει τόπος στον κόσμο που να συνδυάζει: Σπάρτη, Μυστρά, Μάνη, Μονεμβάσια, Ελαφόνησο. Προίκα αξιοζήλευτη από την οποία πηγάζει Πολιτισμός αξεπέραστος.

Δεν νοείται, ένας τόπος με αυτή την κληρονομιά σε συνδυασμό με τις ατελείωτες γαλάζιες παραλίες, τα δύο αντικριστά βουνά Ταΰγετο και Πάρνωνα και δεκάδες γραφικά χωριά ορεινά και παραθαλάσσια, να μην έχει βρει τον δρόμο του  Τουριστικά.

Ο Πολιτισμός δεν σημαίνει από μόνος του και Τουρισμό. Ο Τουρισμός είναι φιλοξενία, εμπειρία, διανυκτέρευση, εστίαση. Η τουριστική ανάπτυξη στη Λακωνία, σε μια βάση που θα αναδεικνύει τον μικρομεσαίο επαγγελματία τουρισμού σε βασικό εκπρόσωπο της, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Αρκεί να υπάρξει σχέδιο και βούληση πολιτική.

Η Ν.Δ. έχει πρόγραμμα. Η δέσμευση όλων όσοι αναφερόμαστε στη Λακωνία δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανάπτυξη του Ποιοτικού Τουρισμού. Πλάι σε παγκόσμια ορόσημα πολιτισμού και προστατευόμενα μνημεία και φυσικά τοπία μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί η τουριστική πρόταση της Λακωνίας που θα διαφέρει από άλλες περιοχές και τόπους.

Ήδη σε όλο το εύρος του Νομού έχουν αναπτυχθεί αξιόλογες μονάδες φιλοξενίας που απευθύνονται σε όλο το φάσμα επισκεπτών. Ωστόσο η Λακωνία πρέπει να υπογράψει την δική της ταυτότητα, την δική της πρόταση όχι μόνο γιατί μπορεί αλλά και γιατί αυτό είναι ζητούμενο στην αγορά Τουρισμού. Ο μέσος Λάκωνας επαγγελματίας Τουρισμού πρέπει να προετοιμαστεί γι αυτό. Δύο αιχμές πρέπει να έχουν οι τουριστικές υπηρεσίες: μικρομεσαίους επαγγελματίες και επιχειρηματίες με γνώση και συναίσθηση και μεγάλους επενδυτές με επίγνωση και συμμετοχή.

Προϊόντα αξεπέραστης ποιότητας σε συνδυασμό με υποδομές και εξειδικευμένες υπηρεσίες είναι ένα τρίπτυχο που άμεσα μπορεί να καταστήσει τη Λακωνία απολύτως ανταγωνιστική στον Τουρισμό. Σίγουρα μέσα σε ένα εθνικό και περιφερειακό πλαίσιο που θα διακρίνει ότι η Λακωνία είναι κάτι εξαιρετικό: δεν έχουν πολλοί τόποι Σπήλαια Διρού, Κάστρο Μονεμβάσιας, Αρχαία Σπάρτη, Καστροπολιτεία Μυστρά, Παραλία Σίμου, Φιόρδ Γέρακα, Μονοπάτια Πάρνωνα, Υψώματα Ταϋγέτου, κ.λ.π.

Το οδικό δίκτυο στο Νομό και αυτό που συνδέει με άλλες τουριστικές περιοχές εξελίσσεται. Πρέπει να ολοκληρωθούν υποδομές διαχείρισης Απορριμμάτων και Λυμάτων. Οι υπηρεσίες Υγείας. Δίπλα σε αυτά πρέπει να αναπτυχθεί ένας πλήρες πλέγμα συγκοινωνιακής σύνδεσης.

Θα διεκδικήσουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για ακτοπλοϊκές γραμμές, για εναέρια σύνδεση και για καλύτερη διασύνδεση με Κρήτη, Κύθηρα, Πειραιά, Αργολίδα και Μεσσηνία. Η Λακωνία δεν μπορεί να μην είναι ξεχωριστό σημείο αναφοράς στους αερολιμένες Αθηνών και Καλαμάτας. Θα βρεθούμε στο κέντρο σχεδιασμού και διαμόρφωσης του Παγκόσμιου Τουρισμού.

Η απόδοση της Τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να είναι αισθητά επωφελής και σημαντική για τους Λάκωνες, γιατί το δικαιούμαστε, αρκεί να σχεδιάσουμε το πλάνο και να αφοσιωθούμε στο στόχο. Είναι στο χέρι μας να μεγαλουργήσουμε!


Οδός Εμπόρων