Vekrakos
Spartorama | Ανακοίνωση Δήμου Σπάρτης για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων

Ανακοίνωση Δήμου Σπάρτης για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων

Spartorama 01/07/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Ανακοίνωση Δήμου Σπάρτης για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων
Από το 2018 είχαν τοποθετηθεί δίχτυα σκίασης και σύστημα υδρονέφωσης, το οποίο λειτουργεί καθημερινά... μέρους του σκίαστρου, τοποθετήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Ιουνίου 2019
Οδός Εμπόρων

Μετά το θόρυβο, που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες, όσον αφορά το χώρο φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Ξηροκάμπι, ο Δήμος Σπάρτης σας ενημερώνει, ότι τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, έχει αναλάβει πρωτοβουλία συγκεκριμένων δράσεων και μέτρων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 

Οι προσπάθειες, που καταβάλλει για την ύπαρξη των βασικών συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης είναι σημαντικές,  τηρώντας ταυτόχρονα και τις βασικές αρχές ζωτικής κίνησης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπου ανά περιόδους αφήνονται ελεύθερα στο χώρο. 

Από το 2018 είχαν τοποθετηθεί δίχτυα σκίασης και σύστημα υδρονέφωσης, το οποίο λειτουργεί καθημερινά, συνεχίζοντας την επέκταση τους ώστε να προσφέρει στιγμές ανακούφισης κατά τις υψηλές θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών, στο χώρο φιλοξενίας στο Ξηροκάμπι. 

Για τις εργασίες τοποθέτησης ο Δήμος Σπάρτης παρείχε όλα τα υλικά και τα μέσα, που κρίνονταν αναγκαία, για την ολοκλήρωση του έργου. 

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τους εργάτες του Δήμου, που εργάστηκαν όλες αυτές τις μέρες για τη συνέχιση των εργασιών αλλά και τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Σπάρτης για τη βοήθεια, που παρείχε για την τοποθέτηση μέρους του σκίαστρου, το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Ιουνίου 2019. 

Η συνεργασία όλων των φορέων κρίνεται απαραίτητη καθώς απώτερος σκοπός είναι η υιοθεσία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα οποία ο Δήμος Σπάρτης έχει περισυλλέξει, εξετάσει και τους έχει προσφέρει όλες τις απαραίτητες ιατρικές φροντίδες. 

Ο πλέον ενδεδειγμένος και μακράν καλύτερος τρόπος ευζωίας είναι η υιοθεσία από εθελοντές φιλόζωους, σε ένα φιλικό-οικείο περιβάλλον, κι όχι στο δρόμο, τα πάρκα και τις πλατείες. Όσοι εκ των πολιτών θέλουν να βοηθήσουν, να σώσουν τα ζώα και να βοηθήσουν παράλληλα στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου προβλήματος ας σκεφτούν την υιοθεσία ενός σκύλου, ενήλικου ή κουταβιού. 

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, ο Δήμος έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία φακέλου και υποβολή πρότασης στην πρόσκληση του προγράμματος ΦιλόΔημος ΙΙ για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 

Στόχος του είναι η δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών, φιλικών στο περιβάλλον και προσβάσιμων στους πολίτες, δομών φιλοξενίας, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.


Οδός Εμπόρων