Vekrakos
Spartorama | «Εκλογική Παρωδία 2019», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Εκλογική Παρωδία 2019», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 29/06/2019 Εκτύπωση Άρθρα Πολιτική
«Εκλογική Παρωδία 2019», από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Το παλιό σύστημα είναι πεθαμένο, αλλά το καινούργιο δεν έχει ακόμη γεννηθεί»
Οδός Εμπόρων

Εκλογές 2019: Άλλη μια εκλογική παρωδία για μια χώρα χρεωκοπημένη, ξεπουλημένη  και υπό κατοχήν κι έναν λαό δυστυχισμένο αλλά πάντα επιρρεπή στις  λάθος επιλογές.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, που άλλα έταξε κι άλλα έκανε, που την επομένη της πρώτης μέρας του στην κυβέρνηση, αποκαθήλωσε ΟΛΑ τα αριστερά του ψιμύθια και μετατράπηκε σε ένα δεξιό – μνημονιακό – συστημικό κόμμα εξουσίας, ετοιμάζεται να διαχειριστεί την εκλογική του ήττα. Όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί.
  • Η ΝΔ αφού λούστηκε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαλείψει το μαύρο παρελθόν της για τη μνημονιακή κόλαση που βιώνει η χώρα και ο λαός, ετοιμάζεται – ως «λευκή περιστερά» - να επανέλθει στην εξουσία για να κάνει τα ίδια (αν όχι χειρότερα).
  • Το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) ξεκομμένο τελείως από τις ρίζες του, έχοντας διαπράξει ιστορικά – τραγικά  λάθη στην μετα-παπανδρεϊκή εποχή και παραπαίοντας ιδεολογικά, δίνει μάχη για να κρατήσει τα ισχνά ποσοστά του αφού (με την πολιτική του) «δάνεισε» τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του στον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το ΚΚΕ αγκυλωμένο κι εγκλωβισμένο στα ιδεολογικά του δόγματα αδυνατεί να ερμηνεύσει το σήμερα και να προβάλλει λύσεις πέραν του μεταφυσικού παραδείσου της «εργατικής εξουσίας».
  • Τα διάφορα «αριστερά –αναρχικά» κομμάτια και αποκόμματα, αδύναμα έστω και να συζητήσουν όρους ενωτικής δράσης, αγωνίζονται, το καθένα, για το μπακαλικάκι του.
  • Διάφοροι «μπον βιβέρ» και γραφικοί τύποι της πολιτικής γίνονται διασκεδαστές της κοινής γνώμης και ίσως κάποιοι εξ αυτών, εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες, καταφέρουν να «τρυπώσουν» στη βουλή, να κάνουν ΤΙ;

Εν ολίγοις, το πολιτικό σύστημα που θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, στο σύνολό του, δεν παρουσιάζει ΚΑΜΙΑ σοβαρή και ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση και την μνημονιακή κατοχή, που να στηρίζεται στην αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη με όρους Εθνικής Ανεξαρτησίας, Λαϊκής Κυριαρχίας και Κοινωνικής Απελευθέρωσης.

«Το παλιό σύστημα είναι πεθαμένο, αλλά το καινούργιο δεν έχει ακόμη γεννηθεί».

 

(*) Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έμεινε, σκόπιμα, έξω από το άρθρο, απλά γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

 

29-6-2019
Βαγγέλης  Μητράκος


Οδός Εμπόρων