Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: Η ελιά και το ελαιόλαδο της Λακωνίας θα προστατευτούν

Νεοκλής Κρητικός: Η ελιά και το ελαιόλαδο της Λακωνίας θα προστατευτούν

Spartorama 28/06/2019 Εκτύπωση Λακωνία Πολιτική
Νεοκλής Κρητικός: Η ελιά και το ελαιόλαδο της Λακωνίας θα προστατευτούν
Οι θέσεις του Υποψηφίου Βουλευτή της Ν.Δ. Νεοκλή Κρητικού σχετικά με την διαφύλαξη των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα της Λακωνίας
Οδός Εμπόρων

«Η Λακωνία είναι γη παραγωγής πλούτου. Η ελιά και το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με δεκάδες αλλά λακωνικά αγροτικά προϊόντα θα έπρεπε να αποτελούν την ασφαλή κινητήριο δύναμη του τόπου.

Οι πολίτες και οι πολιτικοί, υποχρεωτικά πρέπει να βρίσκουν λύσεις και να διαμορφώνουν την προοπτική ώστε η αγροτική παραγωγή, τα προϊόντα, η μεταποίηση, η τυποποίηση, η εμπορία και η εξαγωγή να αποφέρουν αναλογικά κέρδη στους Λάκωνες παραγωγούς. Αλίμονο αν το πρόγραμμα μιας κυβέρνησης δεν στοχεύει και δεν βοήθα στην ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα. Η Ν.Δ. έχει πρόγραμμα και στόχο.

Σε κρίσιμες εποχές και στιγμές όταν υπάρχει παραγωγή, και την ίδια στιγμή σημειώνονται καλές τιμές στο ράφι και μάλιστα της διεθνούς αγοράς δεν είναι δυνατόν όσοι παράγουν ελιά καλαμών και ελαιόλαδο, και στην ποιότητα που μόνο η Λακωνία προσφέρει, να μην μπορούν να πουλήσουν και μάλιστα σε τιμές ανάλογα καλές.

Τα εθνικά και συνάμα τοπικά μας προϊόντα, το extra παρθένο ελαιόλαδο και η ελιά καλαμών, πρέπει να θωρακιστούν εκεί που παράγονται. Μόνον έτσι οι Λάκωνες καλλιεργητές, οι παραγωγοί, οι τυποποιητές και οι εξαγωγείς θα σταθούν στα πόδια τους και θα αντέξουν τον διεθνή ανταγωνισμό. Με έλεγχο στις ελληνοποιήσεις και με διαρκή παρατήρηση και παρέμβαση, η ελιά και το ελαιόλαδο της Λακωνίας πρέπει να προστατευτούν, στα πλαίσια μιας εθνικής στρατηγικής που να αξιολογεί αλλά και να θωρακίζει την ποιότητα τόσο των προϊόντων όσο και των ανθρώπων που τα παράγουν.

Η Λακωνία μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες».

Νεοκλής Κρητικός


Οδός Εμπόρων