Vekrakos
Spartorama | Φαρμακευτική κάνναβη: Επένδυση 750.000 ευρώ στο Γύθειο

Φαρμακευτική κάνναβη: Επένδυση 750.000 ευρώ στο Γύθειο

Πηγή 22/06/2019 Εκτύπωση Λακωνία Οικονομία
Φαρμακευτική κάνναβη: Επένδυση 750.000 ευρώ στο Γύθειο
Επενδυτής έλαβε την δέκατη άδεια για την εγκατάσταση μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα
Οδός Εμπόρων

Μια ανάσα πριν από την επένδυση 200 εκατ. στην κάνναβη, 16 επιχειρήσεις

Ένας ακόμη επενδυτής έλαβε την δέκατη άδεια για την εγκατάσταση μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Λόγος γίνεται για την AEGEAN PHARMACEUTICAL, η οποία θα υλοποιήσει επένδυση 750.000 ευρώ στο Γύθειο.

Μέχρι σήμερα από τις 70 αιτήσεις για άδεια εγκατάστασης Μονάδων Καλλιέργειας και Επεξεργασίας Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης που έχουν υποβληθεί στη ΓΓΒ του υπουργείου Οικονομίας έχουν απορριφθεί 3 και έχουν λάβει το "πράσινο φως" 10 που θα επενδύσουν κοντά στα 150 εκατ. ευρώ, ενώ ένα βήμα πριν από το να λάβουν άδεια βρίσκονται 16 ακόμη επενδυτικά σχέδια ύψους 200 εκατ. ευρώ, οι φάκελοι των οποίων βρίσκονται σε διαδικασία συλλογής υπογραφών. 

Το συνολικό ύψος των προς επένδυση κεφαλαίων από τους 70 ενδιαφερόμενους επενδυτές που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 788 εκατ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περί τις 4.485 θέσεις απασχόλησης, σε Κορινθία, Χαλκιδική, Καστοριά, Πρέβεζα, Σέρρες, Καστοριά, Ηλεία, Σπάρτη, Θήβα, Αττική, Λάρισα, κ.ά. 

Ας σημειωθεί πως από τις 10 εταιρίες που έχουν λάβει άδεια η CANNATEC GREECE A.E., θα επενδύσει στον Νομό Κιλκίς, 10 εκατ. ευρώ, στα 40 εκατ. ευρώ ανέρχεται η επένδυση της ΠΕΝΤΕ Α.Ε. στη Χαλκιδική, η AEGEAN PHARMACEUTICAL, θα υλοποιήσει επένδυση 750.000 ευρώ στο Γύθειο, ενώ στα 2.663.000 ευρώ υπολογίζεται η επένδυση της WCM CANNAMEDICA στον Δήμο Ωρωπού. Στα 8 εκατ. ευρώ θα ανέλθει η επένδυση της PHARMA ESSENZA CANNABIS στον Δήμο Ανδραβίδας του Νομού Ηλείας, στα 9 εκατ. ευρώ της ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του Δήμου Κορινθίας, και στα 9,5 εκατ. ευρώ της BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα. Η BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, πρόκειται να επενδύσει 12,5 εκατ. ευρώ η HEXO MED A.E. στη ΒΙΠΕ Λάρισας 40 εκατ. ευρώ και η GREENCANN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, που εδρεύει στην Πρέβεζα 10,1 εκατ. ευρώ.


agronews.gr


Οδός Εμπόρων