Vekrakos
Spartorama | Ακυρώθηκε η απόφαση, αναφορικά με την «έγκριση μετακίνησης - λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Σπάρτης στις περιοχές Λάκκα και Νέου Κόσμου»

Ακυρώθηκε η απόφαση, αναφορικά με την «έγκριση μετακίνησης - λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Σπάρτης στις περιοχές Λάκκα και Νέου Κόσμου»

Spartorama 12/06/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Ακυρώθηκε η απόφαση, αναφορικά με την «έγκριση μετακίνησης - λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Σπάρτης στις περιοχές Λάκκα και Νέου Κόσμου»
Αντιδρούν οι Επιτροπές Κατοίκων Ν. Κόσμου – Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Ν.ΚΟΣΜΟΥ – ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΑΚΚΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος  των κατοίκων των συνοικιών μας για τις αιτίες της ΜΗ υλοποίησης εκ μέρους της δημοτικής αρχής της μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στις συνοικίες Ν. Κόσμου-Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης ενημερώνουμε ότι:

1. Με απόφαση του  Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου, ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ η  υπ’ αριθμ..129/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, αναφορικά με την «έγκριση μετακίνησης -λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Σπάρτης στις περιοχές «Λάκκα» και Νέου Κόσμου – πλατεία « ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ», επειδή η απόφαση αυτή, ως «κανονιστική πράξη», έπρεπε να έχει ληφθεί με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή με 21 ψήφους, αντί των 19 ψήφων με τις οποίες λήφθηκε. 

2. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης της 5ης Ιουνίου 2019, ο κ. Δήμαρχος απάντησε στον εκπρόσωπο των κατοίκων που παραβρέθηκε κι έθεσε ερωτήματα για το θέμα, τα παρακάτω:

  • Ο δήμος Σπάρτης δεν θεωρεί πως η εν λόγω απόφαση αποτελεί «κανονιστική πράξη» κι επομένως είναι νόμιμη με τις ψήφους που πάρθηκε. Για το λόγο αυτό ο δήμος θα υποβάλλει προσφυγή κατά της ακυρωτικής απόφασης.
  • Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν προτίθεται να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για λήψη νέας απόφασης με 21 ψήφους, οπότε το θέμα θα παραπεμφθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

3. Οι εκπρόσωποι των κατοίκων ήδη κατέθεσαν, νομίμως, προσφυγή κατά της ακυρωτικής απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιουνίου και σε περίπτωση που αυτή απορριφθεί θα θέσουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το θέμα, για ισχυρή απόφαση, στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ΑΜΕΣΩΣ  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

 

Σπάρτη 12-6-2019 

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

  • Μητράκος Ευάγγελος – Ν. Κόσμος - τηλ : 6970880197
  • Κωνσταντάκης Σπυρ. – Λάκκα – τηλ : 6972272723


Οδός Εμπόρων