Vekrakos
Spartorama | «O Tempora o Mores!», από τον Κώστα Τζανετάκο

«O Tempora o Mores!», από τον Κώστα Τζανετάκο

Spartorama 23/05/2019 Εκτύπωση Άρθρα Πολιτική
«O Tempora o Mores!», από τον Κώστα Τζανετάκο
«...έρχεται η κυβέρνηση να μοιράσει «καθρεφτάκια στου ιθαγενείς», μόλις 6 μέρες προ των εκλογών κατετέθη η 13η σύνταξη κατά την Κυβέρνηση, επίδομα για το σύνολο της Αντιπολίτευσης»
Οδός Εμπόρων

Βρισκόμαστε λίγες μόνο ημέρες προ των τριπλών εκλογών, ευρωεκλογών, περιφερειακών και δημοτικών της 26ης Μαϊου 2019.Οι κομματικοί μηχανισμοί κα εκλογικοί συνδυασμοί είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η μάχη για το πλεονέκτημα που επιδιώκει κάθε κομματική παράταξη σε ένταση! Τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν επιστρατευθεί και εκτοξεύονται  αδιακρίτως και προς πάσα κατεύθυνση.

Όροι, αρχές και αξίες έχουν τεθεί στο περιθώριο. Υπέρτατος σκοπός η κατάληψη της εξουσίας με κάθε τρόπο. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, για να θυμηθούμε και τον Μακιαβέλλι.

Εικόνα κάθε άλλο παρά αισιόδοξη για μια χώρα που παλεύει 10 χρόνια τώρα, για να πάρει μια ανάσα, που έχει υποθηκευτεί ο πλούτος της χώρας για πολλές δεκαετίες.

Δυστυχώς όλοι μας, πολιτικές δυνάμεις και λαός δε δίνουμε την εντύπωση ότι συναισθανόμαστε την τραγική θέση στην οποία βρισκόμαστε!

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν έρχεται η κυβέρνηση να μοιράσει «καθρεφτάκια στου ιθαγενείς», μόλις 6 μέρες προ των εκλογών κατετέθη η 13η σύνταξη κατά την Κυβέρνηση, επίδομα για το σύνολο της Αντιπολίτευσης. Το επιχείρημα που ακούγεται απ΄ την πλευρά των κυβερνώντων ότι και οι άλλοι τα ίδια έκαναν είναι αναληθές και ψευδεπίγραφο.

Ακόμη και οι επιταγές της κυβέρνησης Ράλλη το 1981 μοιράστηκαν το καλοκαίρι του 1981 και οι εκλογές έγιναν 18 Οκτωβρίου 1981. Και μάλιστα ήταν ευρωπαϊκά χρήματα και όχι προϊόν υπερφορολόγησης των Ελλήνων πολιτών! Η πρώτη φορά Αριστερά  …λοιπόν κατέκτησε και άλλη μία πρωτιά !!!

Αλήθεια μπορούμε να μιλάμε πλέον για ηθικό πλεονέκτημα χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ; Και ενώ αυτά συμβαίνουν εν έτει 2019 προ των εκλογών του Μαϊου, μου έρχεται στο νου ένα περιστατικό προεκλογικής περιόδου του 1955 από τη σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Βρισκόμαστε στο Βόλο που έχει πληγεί από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1955. Ο αρχηγός της ΕΡΕ αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει ολοκληρώσει την προεκλογική του ομιλία αποθεούμενος από τους οπαδούς του κόμματός του

Το επιτελείο του κόμματος όμως είναι ανήσυχο, γιατί δεν έχει πει τίποτε για τα δάνεια των σεισμοπλήκτων της περιοχής τελειώνοντας το λόγο του.

«κύριε Πρόεδρε, χανόμαστε, σπεύδουν να του υπενθυμίσουν οι τοπικοί πολιτευτές, δεν είπες τίποτε για τη ρύθμιση των δανείων».

Και ο Καραμανλής επιστρέφοντας στο βήμα απευθυνόμενος και πάλι στο πλήθος με τη χαρακτηριστική κίνηση του δεξιού του χεριού λέει «Και ακούστε τα δάνεια που έχετε πάρει θα τα πληρώσετε στο ακέραιο, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά»!!!

Για την ιστορία θα πρέπει να θυμίσουμε ότι τις εκλογές κέρδισε η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής! Αυτά και ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του, αφού κάνει τις σχετικές συγκρίσεις με τα όσα συμβαίνουν σήμερα.

Γιατί όπως λέει και ο μεγάλος ρήτορας της Αρχαιότητας και θιασώτης της πανελλήνιας ιδέας Ισοκράτης στον παραινετικό λόγο του προς τον νεαρό Κύπριο Δημόνικο «Ει τα παρεληλυθότα μνημονεύσεις άριστα περί των μελλόντων βουλεύσει». Δηλαδή αν μελετήσεις την ιστορία θα πράξεις τα καλύτερα για το μέλλον! 

Για την υπογραφή
Κωνσταντίνος Τζανετάκος


Οδός Εμπόρων