Vekrakos
Spartorama | «Πυγμάχοι της Κακιάς Ώρας», από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Πυγμάχοι της Κακιάς Ώρας», από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 22/05/2019 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Πολιτική
«Πυγμάχοι της Κακιάς Ώρας», από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Τουλάχιστον, οι παλαιοί πολιτικοί «μονομάχοι» του ’70 και του ’80 είχαν ένα στυλ και μια επάρκεια στην αντιπαράθεσή τους»
Οδός Εμπόρων

Μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς πολιτικού ξεπεσμού καλείται ο ελληνικός λαός να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές που, όμως, έχουν πάρει χαρακτήρα εθνικών εκλογών:

Οι δυο εκπρόσωποι  του νέου δικομματισμού –ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΣΥΡΙΖΑ-  «σκοτώνονται» σε μια πολύ χαμηλού επιπέδου και πολιτικού ύφους και ήθους αντιπαράθεση, όχι προβάλλοντας τη διαφορετικότητα κάποιων προγραμμάτων αλλά  το ΠΟΙΟΣ από τους δύο υλοποιεί (και θα υλοποιήσει) καλύτερα τις εντολές των αφεντικών  και τις μνημονιακές πολιτικές.

Τουλάχιστον, οι παλαιοί πολιτικοί «μονομάχοι» του ’70 και του ’80 είχαν ένα στυλ και μια επάρκεια στην αντιπαράθεσή τους.

Τούτοι δω, όμως, οι νέοι, ως κακέκτυπα των παλαιών, θυμίζουν πυγμάχους  σε ταινίες του Βέγγου ή του Χονδρού - Λιγνού, εν μέσω ξεκαρδισμένων από τα γέλια θεατών.

Μένει να δούμε αν ο Λαός θα πληρώσει με την ψήφο του ακριβό εισιτήριο ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ για να σπάει πλάκα σε αγώνες πυγμάχων της κακιάς ώρας ή θ’ αλλάξει αρένα  και …. συγγνώμη από τον Βέγγο και τον Λιγνό.

 

22-5-2019
Βαγγέλης  Μητράκος


Οδός Εμπόρων