Vekrakos
Spartorama | «ΔΙΑΥΛΟΣ»: Σεμινάριο για τους/τις εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Λακωνίας με θέμα την Υπεύθυνη Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

«ΔΙΑΥΛΟΣ»: Σεμινάριο για τους/τις εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Λακωνίας με θέμα την Υπεύθυνη Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Spartorama 07/05/2019 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
«ΔΙΑΥΛΟΣ»: Σεμινάριο για τους/τις εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Λακωνίας με θέμα την Υπεύθυνη Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
Οι παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Οδός Εμπόρων

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, ενημερώνει για τις επιπλέον επιστημονικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί προς υλοποίηση τον Μάιο. 

Σεμινάριο για τους/τις εκπαιδευτικούς της ΔΔΕ Λακωνίας με θέμα την Υπεύθυνη Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.                   

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ», την Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής & Προαγωγής της Υγείας (Παράρτημα Σπάρτης) και την εταιρία Action Synergy A.E ( Ελλάδα), διαχειριστή και  συντονιστή Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, διοργανώνει Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:

«Ενημερώνοντας-Εκπαιδεύοντας τα Παιδιά 11-15 ετών, ώστε να μπορούν να είναι Υπεύθυνοι Πολίτες-Πλοηγοί στο Διαδίκτυο»

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Σπάρτης και ώρα: 10:00- 15:00 (προσέλευση, εγγραφές: 09:30- 10:00).

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παράσχει στους εκπαιδευτικούς τις απαραίτητες γνώσεις, για να βοηθήσουν τους/τις μαθητές/τριες τους να γίνουν ψηφιακοί ηγέτες και όχι απλά χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Συγκεκριμένα, το σεμινάριο στοχεύει να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς, ώστε να καταστήσουν τους/τις μαθητές/τριες τους ικανούς/ες στο να διαχωρίζουν την πραγματική πληροφόρηση από την παραπληροφόρηση (fake news) στο διαδίκτυο, να απαντούν στην ρητορική μίσους, να προφυλάσσονται από τη διαδικτυακή βία (cyber bullying) και να εξασκούν αποτελεσματικά την ελευθερία του λόγου τους, να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιούν μια ευρεία γκάμα ψηφιακών εργαλείων, για να φέρουν θετικές αλλαγές.

Στους/τις συμμετέχοντες/ουσες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: Σεμινάριο Υπεύθυνη Πλοήγηση

Επισημαίνεται ότι το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για αυτό, άλλωστε, οι θέσεις είναι περιορισμένες και ως εκ τούτου θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στους/τις ακόλουθους/ες:

  • Δημήτρη Βαχαβιώλο: 2731363469 (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας)
  • Βασιλική Βαφάκου: 6737476908 (Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής & Προαγωγής της Υγείας (Παράρτημα Σπάρτης)
  • Ασπασία Γκουντούνα: 2731023440 (Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ»)

 

Παρεμβάσεις στην Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση: 

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος με θέμα: «Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο» που αφορά την Στ’ τάξη των δημοτικών σχολείων, την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 10:00 π. μ., θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα στα δύο τμήματα της  Στ’  του  1ου Δημοτικού σχολείου Σκάλας με εκπαιδεύτρια την κ. Παπαδοπούλου Ιωάννα.


Οδός Εμπόρων