Vekrakos
Spartorama | Οι Νεοκλής Κρητικός και Στάθης Ανεσίδης ομόφωνα αθώοι για ανθρωποκτονία από ιατρική αμέλεια

Οι Νεοκλής Κρητικός και Στάθης Ανεσίδης ομόφωνα αθώοι για ανθρωποκτονία από ιατρική αμέλεια - video

Spartorama 03/05/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Υγεία
Οι Νεοκλής Κρητικός και Στάθης Ανεσίδης ομόφωνα αθώοι για ανθρωποκτονία από ιατρική αμέλεια
Χ. Πλειώτας: Η απόφαση ήταν πανηγυρικά «αθώος με κεφαλαία γράμματα και δέκα θαυμαστικά».
Οδός Εμπόρων

Η κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από ιατρική αμέλεια…, αφορούσε τους εν λόγω ιατρούς, οι οποίοι είχαν διενεργήσει σε αρκετά πρωθύστερο χρόνο από τον θάνατο (στις 30/9/2013) μία καθ’ όλα επιτυχημένη λαπαροσκοπική επέμβαση χολοκυστεκτομής και στη συνέχεια περιέθαλψαν την ασθενή, μετά από μία επιπλοκή που παρουσίασε, έως τις 14/10/2013, οπότε και διεκομίσθη -μερίμνει των ιατρών-  από τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου και κατέληξε», δήλωσε ένας από τους συνήγορους των κατηγορουμένων ο κ. Χρήστος Πλειώτας. 

Η ακροαματική διαδικασία, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης ξεκίνησε στις 22 Νοεμβρίου και η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε την Πέμπτη 2 Μαϊου 2019. 

Τελικά, από την έδρα απαγγέλθηκε εμπεριστατωμένη αιτιολογία της ομόφωνα αθωωτικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία ο θάνατος της ασθενούς ήταν αποτέλεσμα οξείας παγκρεατίτιδας, η οποία δεν είχε σχέση με το πρώτο χειρουργείο. 

Ο κ. Πλειώτας άφησε σαφείς υπαινιγμούς περί προσπάθειας πλήξεως σε κοινωνικό – πολιτικό επίπεδο ενός εκ των δυο κατηγορουμένων. Η απόφαση ήταν πανηγυρικά «αθώος με κεφαλαία γράμματα και δέκα θαυμαστικά».


Δείτε παρακάτω την συνέντευξη του συνήγορου υπεράσπισης κ. Χ. Πλειώτα στο Ionian Channel και στον Τάκη Κούρο:


Οδός Εμπόρων