Vekrakos
Spartorama | Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου στο Ίδρυμα Ελίκας

Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου στο Ίδρυμα Ελίκας

Spartorama 22/04/2019 Εκτύπωση Εκκλησία Λακωνία
Θεμελιώθηκε ο Ιερός Ναός του Οσίου Παϊσίου στο Ίδρυμα Ελίκας
Κατά την ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τον ενάρετο και θαυμαστό βίο του Αγίου Παϊσίου, αλλά και για την συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Άγιο, σε επίσκεψη του στο Άγιο Όρος το 1992
Οδός Εμπόρων

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, 21 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» στην Ελίκα, η τελετή θεμελίωσης του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στον οποίο θα τιμώνται επίσης ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης και ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης. 

Κατά την ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τον ενάρετο και θαυμαστό βίο του Αγίου Παϊσίου, από την παιδική του ηλικία μέχρι την ηλικία που παρέδωσε την ψυχή του στο Θεό, για θαυματουργικές παρεμβάσεις του σε χριστιανούς που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και για την συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Άγιο, σε επίσκεψη του στο Άγιο Όρος το 1992. Επίσης αναφέρθηκε στον αείμνηστο ευεργέτη του Ιδρύματος Ελίκας, Μιχαήλ Τσιγκούνη, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία για ανέγερση Ιερού Ναού στον περιβάλλοντα χώρο και μάλιστα είχε εξασφαλίσει ένα σεβαστό ποσό για τις πρώτες ανάγκες του συγκεκριμένου σκοπού. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι επιθυμία του είναι, με την συνεισφορά των ευλαβών χριστιανών της περιοχής, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η ανέγερση του Ναού, ώστε να τελεσθούν τα εγκαίνια. 

Στην τελετή παρευρέθησαν κληρικοί των Αρχιερατικών Επιτροπειών Ελίκας και Νεαπόλεως, ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι διοικητές του Αστυνομικού τμήματος, του Λιμεναρχείου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νεαπόλεως, εκπρόσωποι συλλογών και φορέων της Ελίκας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πλήθος κόσμου. 

Μετά το πέρας της τελετής, προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους γλυκίσματα, προσφορά των κυριών του ενοριακού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας Ελίκας, όπως και ένα αναμνηστικό φυλλάδιο μ’ έναν ψηφιακό δίσκο προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως μας. 

(το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το φωτογραφείο Δημητρίου Σιάχου)


immspartis.gr









  



Οδός Εμπόρων