Vekrakos
Spartorama | Επιμορφωτικό σεμινάριο για την υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους

Spartorama 17/03/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία
Επιμορφωτικό σεμινάριο για την υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους
Ακολούθησε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση του Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, που είχε ως θέμα την αξιοποίηση των ψυχολογικών προϋποθέσεων των ασθενών στην εκκλησιαστική υποστήριξή τους
Οδός Εμπόρων

Με την χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου ξεκίνησε την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 ο νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η ενότητα που θα παρακολουθήσουν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως μας έχει τίτλο: "Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους".

Η έναρξη του σεμιναρίου έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιο, ο οποίος αρχικά τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό προς φωτισμό των εκπαιδευτών αλλά και των εκπαιδευόμενων. Στον χαιρετισμό του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τον αναπληρωτή Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών και ομιλητή της πρώτης συνάντησης, καθώς και τον επιστημονικό συνεργάτη του Ιδρύματος κ. Φάνη Καλαντζή. Στην συνέχεια, με τον πάντα μεστό και επίκαιρο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους στις μέρες μας.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ενώ αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Ιδρύματος,

Ακολούθησε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση του Πρωτ. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου, που είχε ως θέμα την αξιοποίηση των ψυχολογικών προϋποθέσεων των ασθενών στην εκκλησιαστική υποστήριξή τους. Η πρώτη συνεδρία ολοκληρώθηκε με γόνιμο διάλογο και με εξαγωγή ωφέλιμων συμπερασμάτων.





  



Οδός Εμπόρων