Vekrakos
Spartorama | Ο Καραβάς εόρτασε την Παναγία των Μητέρων

Ο Καραβάς εόρτασε την Παναγία των Μητέρων

Spartorama 08/02/2019 Εκτύπωση Εκκλησία
Ο Καραβάς εόρτασε την Παναγία των Μητέρων
Στην ψαλτική πανδαισία συνετέλεσε τα μέγιστα ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ Παναγιώτης Χρόνης με την χορωδία του
Οδός Εμπόρων

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και  ευλάβεια η ενορία Καραβά εόρτασε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 την Παναγία, την επονομαζόμενη «Καραβιώτισσα» προστάτιδα  των μητέρων και την Ορθόδοξη Γιορτή της Μητέρας. 

Με τη συμμετοχή των ενοριτών και  ευλαβών προσκυνητών,  τελέστηκαν  ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία   προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. 

Στο συγκινητικό κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για το πρόσωπο της Παναγίας-Μάνας, το οποίο χαρακτήρισε ανεπανάληπτο επισημαίνοντας ότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η μάνα όλου του κόσμου με τις χίλιες αγκαλιές, είναι τείχος προστατευτικό που χωράμε όλοι. 

Προέτρεψε επίσης το πυκνό εκκλησίασμα να πορεύεται στη ζωή έχοντας από το ένα μέρος την Παναγία και από το  άλλο τη Μάνα. Ιδιαίτερα ευχήθηκε στις νέες μανάδες, που έχουν την ευθύνη της ανατροφής των παιδιών στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε, η Παναγία να είναι το στήριγμα τους 

Τέλος αναφορά έκανε στην ιστορία του Καραβά που πλέον έχει συνδεθεί με την εικόνα της Παναγίας των Μητέρων, η οποία ενθρονίστηκε στον Ενοριακό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πριν τρία χρόνια, με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων από τα εγκαίνιά του. 

Στην ψαλτική πανδαισία συνετέλεσε τα μέγιστα ο πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ Παναγιώτης Χρόνης με την χορωδία του. 

Στο τέλος δόθηκε αναμνηστικό δώρο σε όλες τις γυναίκες και στην αίθουσα της ενορίας προσφέρθηκε κέρασμα. 

Να σημειωθεί ότι το δώρο της κλήρωσης το οποίο ήταν ένας γυναικείος σταυρός, προσφορά του καταστήματος Παυλόπουλος, το κέρδισε η κ. Ελένη Καστρίτη. 

Χρόνια πολλά σε όλες της μητέρες!

immspartis.gr





  



Οδός Εμπόρων