Vekrakos
Spartorama | Ψήφισμα για τις Πανεπιστημιακές Σχολές της Σπάρτη

Ψήφισμα για τις Πανεπιστημιακές Σχολές της Σπάρτη

Spartorama 01/02/2019 Εκτύπωση Λακωνία Παιδεία
Ψήφισμα για τις Πανεπιστημιακές Σχολές της Σπάρτη
Από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος
Οδός Εμπόρων

ΨΗΦΙΣΜΑ

Πάτρα, 1-2-2019 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Π.&ΝΔ.Ε.) κατά την διευρυμένη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 26 & 27 Ιανουαρίου 2019 στην Σπάρτη Λακωνίας συζήτησε, μεταξύ άλλων θεμάτων, για την απόφαση της Επιτροπής «Γαβρόγλου» για απομάκρυνση της Νοσηλευτικής Σχολής και του ΤΕΙ από την Σπάρτη.

Η Ο.Ε.Σ.Π. & ΝΔ.Ε. διαμαρτύρεται για την απόφαση αυτή, καθώς η Σπάρτη έχει ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα από την απομάκρυνση του ΚΕΕΜ ως κέντρου κατάταξης, ενώ η ενδεχόμενη απομάκρυνση της Νοσηλευτικής Σχολής και του ΤΕΙ από την Σπάρτη είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και συνοχή της περιοχής.

Η Σπάρτη πληροί όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια και διαθέτει σύγχρονες και κατάλληλες υποδομές, όχι μόνο για την διατήρηση των υφιστάμενων Σχολών αλλά και για την υποδοχή, εδραίωση και ανάπτυξη περεταίρω Τμημάτων.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:

  • Παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στην Σπάρτη.
  • Παραμονή και ενδυνάμωση του ΤΕΙ Σπάρτης.
  • Δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση στην προτεινόμενη αναδιάρθρωση των σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων