Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/13926/

Spartorama - Print | Διαμαρτυρία για την απομάκρυνση των Σχολών από τη Σπάρτη: Όλοι παρόντες πλην των απλών πολιτών

Διαμαρτυρία για την απομάκρυνση των Σχολών από τη Σπάρτη: Όλοι παρόντες πλην των απλών πολιτών - video

Διαμαρτυρία για την απομάκρυνση των Σχολών από τη Σπάρτη: Όλοι παρόντες πλην των απλών πολιτών
Η ατυχής στάση των πολιτών της Σπάρτης να μην δηλώσουν το μαζικό παρόν στη συγκέντρωση, αποδυναμώνει την σοβαρότητα και την δύναμη των επιχειρημάτων της πόλης
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο 30/12/2018 στις 11:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Οσίου Νίκωνος, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης ύστερα από ομόφωνο ψήφισμά του. 

Παρόντες ήσαν οι αρχές του τόπου και οι φορείς που από την αρχή κινητοποιήθηκαν στην πρώτη ανοιχτή συνάντηση που έγινε στο Διοικητήριο. Το πρόβλημα ήταν ότι οι προαναφερόμενοι μαζί με τα τοπικά ΜΜΕ, που προς τιμήν τους ήταν όλα παρόντα, αποτελούσαν το 70% του ακροατηρίου. Δυστυχώς οι απλοί Σπαρτιάτες πολίτες, που θα έπρεπε να κόπτονται για την ξαφνική αναχώρηση 1.200 νέων ανθρώπων – φοιτητών από την πόλη, κώφευσαν στο κάλεσμα του Δημάρχου. 

Δεν θα καταγράψουμε τι ειπώθηκε από τους ομιλητές, μιας και μπορείτε άνετα να το παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί. Θα επιχειρήσουμε να κωδικοποιήσουμε τις εξελίξεις: 

  • Αποτελεί -τουλάχιστον- ευθεία προσβολή προς το πρόσωπο όλων των πολιτών της Σπάρτης, η στάση του υπουργού παιδείας κου Γαβρόγλου να μην ανταποκρίνεται στο αίτημα σύσσωμων των αρχών και φορέων της πόλης, για συνάντηση μαζί του.
  • Η ατυχής στάση των πολιτών της Σπάρτης να μην δηλώσουν το μαζικό παρόν στη συγκέντρωση, και ας μην αρχίσουμε τις δικαιολογίες για εορταστική ημέρα, αποδυναμώνει την σοβαρότητα και την δύναμη των επιχειρημάτων της πόλης για την μη απομάκρυνση των καταξιωμένων πανεπιστημιακών Σχολών
  • Είναι κρίσιμο να ανταποκριθούν οι πολίτες, τουλάχιστον τώρα, στο μάζεμα των υπογραφών που θα επιχειρηθεί με σκοπό να φτάσει η επιτροπή στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου, την Τετάρτη 9/1/2019, ανεμίζοντας τα χαρτιά με όσον το δυνατόν περισσότερες υπογραφές (χρειάζεται να θέσουμε τον πήχη ψηλά), αν θέλουμε κάποιοι να μας πάρουν στα σοβαρά. 

Ήδη πολύς κόσμος ταλαιπωρείται τα βράδια από τον «εφιάλτη του Νοεμβρίου», τότε που έβγαινες έξω το βράδυ και έβλεπες μια έρημη πόλη για να καταλήξεις στο ένα από τα δύο μπαράκια που επιβίωναν λέγοντας τα ίδια πράγματα με τους ίδιους ανθρώπους. 

Αν αυτό είναι το όραμα των Σπαρτιατών για να κρατήσουν τα παιδιά τους στην πόλη, ας συνεχίσουμε να ζούμε στην Νιρβάνα μας. Αν όχι, τότε έχουμε πολλά πράγματα να σκεφτούμε και να πράξουμε.

Ν.Μ.