Vekrakos
Spartorama | Όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συντροφιών του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης

Όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συντροφιών του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης

Πηγή 23/12/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συντροφιών του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης
Πατρικά λόγια απηύθηναν στα παιδιά ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας
Οδός Εμπόρων

Το πρωί του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2018, στην μεγάλη αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε η λιτή και όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών συντροφιών του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Σπάρτης.

Τα παιδιά, αφού έδωσαν τα δικά τους μηνύματα για τις άγιες ημέρες που έρχονται, τραγούδησαν εορταστικά τραγούδια σε κλίμα χαράς. Ακολούθως ο θεολόγος και κατηχητής κ. Νικόλαος Γεωργαντώνης, αφού συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθειά τους, αναφέρθηκε στο νόημα της μεγάλης εορτής του Χριστιανισμού. Παράλληλα ευχαρίστησε τις συνεργάτιδές τους κυρίες Μαρία Αναγνωστοπούλου και Χαρά Παπαδοπούλου για την ανιδιοτελή και γεμάτη αγάπη προσπάθειά τους.

Πατρικά λόγια απηύθηναν στα παιδιά και τους γονείς τους και οι δύο εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας, οι οποίοι προέτρεψαν τους παρευρισκόμενους να εορτάσουν τα Χριστούγεννα με τον Χριστό μέσα στις καρδιές τους, με αγάπη στον συνάνθρωπο, συγγνώμη και ειλικρινή μετάνοια.

Στον επίλογο της αξιόλογης γιορτής ο π. Γεώργιος μοίρασε στα παιδιά, ως δώρο, από ένα βιβλίο με όμορφα διηγήματα του Δωδεκαημέρου. Ακολούθησε μικρό κέρασμα σε μικρούς και μεγάλους.

immspartis.gr







  



Οδός Εμπόρων