Vekrakos
Spartorama | Το συμπέρασμα - αίτημα της ανοικτής συγκέντρωσης Φορέων για την απομάκρυνση των Πανεπιστημιακών Σχολών από την Σπάρτη

Το συμπέρασμα - αίτημα της ανοικτής συγκέντρωσης Φορέων για την απομάκρυνση των Πανεπιστημιακών Σχολών από την Σπάρτη

Spartorama 01/12/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Το συμπέρασμα - αίτημα της ανοικτής συγκέντρωσης Φορέων για την απομάκρυνση των Πανεπιστημιακών Σχολών από την Σπάρτη
Ντία Τζανετέα: Όλοι οι Λάκωνες ομόφωνα συναποφάσισαν την διατήρηση των Πανεπιστημιακών Σχολών στη Σπάρτη και την επέκταση τους.
Οδός Εμπόρων

Σύσκεψη με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντίας Τζανετέα με θέμα το μέλλον των Πανεπιστημιακών Σχολών στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, οι βουλευτές Λακωνίας κ. Γρηγοράκος Λεωνίδας και κ. Δαβάκης Αθανάσιος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης Ευάγγελος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκος Ηλίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Μοιράγιας Σπυρίδων, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του νομού. Παρέμβαση μέσω επιστολής της έκανε και η πρώην Υπουργός Παιδείας και συμπατριώτισσα μας κα Γιαννάκου Μαριέττα.

Όλοι οι παρόντες συμφώνησαν και ενέκριναν το παρακάτω κείμενο:

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την πρόταση της Επιτροπής Γαβρόγλου που αφορά τη Νοσηλευτική Σχολή και το ΤΕΙ Σπάρτης.

Σύσσωμη η Λακωνία και οι εκπρόσωποι της σε όλους τους βαθμούς είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε την ύπαρξη και την επέκταση των τμημάτων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ στη Σπάρτη.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας να απορρίψουν την πρόταση της Επιτροπής, η οποία είναι αίολη και στερείται επιχειρημάτων.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία.

Στη συνέχεια θα επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας»





  



Οδός Εμπόρων