Vekrakos
Spartorama | Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Spartorama 17/11/2018 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την Επέτειο του Πολυτεχνείου
«Η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη. Απαιτεί από όλους μας να την υπερασπιζόμαστε καθημερινά από οποιαδήποτε θέση βρισκόμαστε και να εμβαθύνουμε το περιεχόμενο της»
Οδός Εμπόρων

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με ομόφωνη απόφαση του εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το μήνυμα της οποίας παραμένει ζωντανό και επίκαιρο που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί:

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν κορυφαία στιγμή στην νεότερη ελληνική ιστορία. Η μάχη της νεολαίας και του Ελληνικού λαού ενάντια στην χούντα των Συνταγματαρχών, η μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό ακόμη και σήμερα εμπνέουν και δείχνουν τον δρόμο, τον ανυποχώρητο δρόμο και την εναντίωση σε κάθε μορφή φασισμού και ρατσισμού.

Αποτελεί παρακαταθήκη που περνάει από γενιά σε γενιά.

Σήμερα που η ακροδεξιά στην Ευρώπη προσπαθεί να διευρύνει με δυναμικό τρόπο το ακροατήριο της υψώνοντας τείχη φόβου και μίσους ενάντια σε ανθρώπους, οφείλουμε να απαντήσουμε στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και στα ακραία φαινόμενα βίας. Παράλληλα το ίδιο επίκαιρα παραμένουν τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπέρ των κορυφαίων κοινωνικών αγαθών, της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας.

Η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη. Απαιτεί από όλους μας να την υπερασπιζόμαστε καθημερινά από οποιαδήποτε θέση βρισκόμαστε και να εμβαθύνουμε το περιεχόμενο της. 

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Στρατηγάκος»


Οδός Εμπόρων