Vekrakos
Spartorama | Ετήσιες απογραφές αιγοπροβάτων και χοίρων

Ετήσιες απογραφές αιγοπροβάτων και χοίρων

Spartorama 22/10/2018 Εκτύπωση Λακωνία
Ετήσιες απογραφές αιγοπροβάτων και χοίρων
Από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου
Οδός Εμπόρων

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Λακωνίας  ανακοινώνεται ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι υποχρεούται να διενεργήσουν τις ετήσιες απογραφές εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων για το έτος 2018 από 1η Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου και να τις κοινοποιήσουν στην κτηνιατρική υπηρεσία εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη διενέργειά της και το αργότερο έως 15 Δεκεμβρίου 2018  που είναι η καταληκτική ημερομηνία.

Σε ότι αφορά τους χοίρους η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου και η κοινοποίηση της στην κτηνιατρική υπηρεσία εντός προθεσμίας 30ημερών  από τη διενέργεια της.

Επιπλέον η κοινοποίηση της απογραφής είναι δυνατόν να γίνει ηλεκτρονικά με τη χρήση ειδικής ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της ηλεκτρονικής δ/νσης http://e-services.minagric.gr ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες εκεί, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιγοπροβατοτρόφου/χοιροτρόφου στην υπηρεσία.

Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται από την ψηφιακή υπηρεσία σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο εκμετάλλευσης.

Υπάρχει η δυνατότητα μίας μόνο ψηφιακής υποβολής των στοιχείων της απογραφής και σε περίπτωση ανάγκης τροποποίησης λόγω λάθους θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος απευθυνθεί στην κτηνιατρική υπηρεσία.

Για την  καλύτερη εξυπηρέτηση τους παρακαλούνται οι αιγοπροβατοτρόφοι και οι χοιροτρόφοι κατά την προσέλευσή τους να προσκομίζουν πλήρως και σωστά ενημερωμένο το μητρώο εκμετάλλευσης με τις μεταβολές και την απογραφή του ζωικού πληθυσμού.

Μη ενημερωμένα μητρώα δεν θα γίνονται δεκτά.

Υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση του μητρώου και η απογραφή γίνονται με   ευθύνη των κτηνοτρόφων και έχει αξία υπεύθυνης δήλωσης. 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας 

  • Τμήμα Κτηνιατρικής ΠΕ Λακωνίας 2731363300-303-302-305
  • Αγροτικό Κτηνιατρείο Μολάων 2732022264
  • Αγροτικό Κτηνιατρείο Σκάλας 2735022271


Οδός Εμπόρων