Vekrakos
Spartorama | Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών για το έτος 2018 μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ

Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών για το έτος 2018 μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ

Spartorama 10/10/2018 Εκτύπωση Λακωνία
Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών για το έτος 2018 μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ
Σε περίπτωση μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής
Οδός Εμπόρων

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Λακωνίας ανακοινώνεται ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr. μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019.

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής οι αμπελουργοί με λιγότερο από ένα στρέμμα αμπελώνα και το παραγόμενο προϊόν τους προορίζεται αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση και δεν διατίθεται και ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή. Για ποσότητες παραγόμενου οίνου που ξεπερνούν τα 1000 λίτρα και για περιπτώσεις εμπορίας θα πρέπει να υποβάλλεται επιπλέον και δήλωση παραγωγής και να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα για την παραγωγή και εμπορία οίνου.

Οι οινοποιοί κάτοχοι αμπελουργικής έκτασης πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής και εν συνεχεία δήλωση παραγωγής.

Σε περίπτωση μηδενικής παραγωγής οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν μηδενική δήλωση συγκομιδής (επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο π.χ. αναδιάρθρωση, περονόσπορο, καύσωνα κ.α.).

Αμπελοτεμάχια για τα οποία δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις συγκομιδής έως και πέντε (5) αμπελοοινικές περιόδους θα υπόκεινται σε έλεγχο μέσω του μητρώου, για τον χαρακτηρισμό τους σύμφωνα με το άρθρο 2 της παρ. 1 του στοιχείου δ) του Καν. (ΕΕ) 2018/273 ως «εγκαταλειμμένη καλλιεργούμενη έκταση»: αμπελουργική έκταση στην οποία δεν εκτελούνται πλέον τακτικές καλλιεργητικές εργασίες με σκοπό τη λήψη εμπορεύσιμου προϊόντος, με την επιφύλαξη συγκεκριμένων περιπτώσεων που ορίζονται από τα κράτη μέλη, και της οποίας η εκρίζωση έχει σαν αποτέλεσμα να μην δικαιούται ο παραγωγός να λάβει άδεια για αναφύτευση (άρθρο 66 του κανονισμού (ΕΕ)αριθ. 1308/2013)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής, τηλ.   2731363320.


Οδός Εμπόρων