Vekrakos
Spartorama | Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Spartorama 10/10/2018 Εκτύπωση Λακωνία
Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα, προσήχθησαν εκατόν έντεκα (111) και έ γινε έλεγχος σε οκτακόσια είκοσι εννέα (829)
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από 5.10.2018 έως και χθες (8.10.2018), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια είκοσι εννέα (829) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια είκοσι εννέα (629) ήταν ημεδαποί και διακόσια (200) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα (630) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν έντεκα (111) άτομα, από τα οποία εξήντα πέντε (65) ήταν ημεδαποί και σαράντα έξι (46) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν πενήντα εννέα (59) άτομα. 

Πιο αναλυτικά, στη Λακωνία συνελήφθησαν:

  • Δύο (2) ημεδαπές και μία (1) αλλοδαπή, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.
  • Εννέα (9) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.
  • Πέντε (5) ημεδαποί, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
  • Μία (1) ημεδαπή, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν: 

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, που είχε γίνει την 28.9.2018, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 28χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου- Βόχας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 2.4.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου- Βόχας Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 17χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής σε αποθήκη ημεδαπού, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 15.9.218 έως την 5.10.2018, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 21 και 27 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα (260) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν: 

  •  μικροποσότητα ηρωίνης και τμήματα ναρκωτικού δισκίου, στην Αργολίδα και
  •  μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -435- γραμμαρίων και -270- τσιγάρα με λαθραίο καπνό, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων