Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/11404/

Spartorama - Print | Στην τελική ευθεία το «36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2018»

Στην τελική ευθεία το «36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2018»

Στην τελική ευθεία το «36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2018»
Περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, μεταξύ αυτών 60 Έλληνες, θα ξεκινήσουν το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων
Οδός Εμπόρων

Στο τέλος αυτού του μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 7.00 το πρωί της Παρασκευής 28ης Σεπτεμβρίου δίδεται από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης των Αθηνών η εκκίνηση του 36ου Διεθνούς αγώνα ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. 

Περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, μεταξύ αυτών 60 Έλληνες, θα ξεκινήσουν το μακρύ δρομικό ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη. Εντατικές προπονήσεις πολλών μηνών ή και ετών ακόμη και αντίστοιχη ψυχολογική προετοιμασία θα δώσουν τη θέση τους στην τελική προσπάθεια για να φθάσουν το πολύ μέσα σε 36 ώρες συνεχούς τρεξίματος στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και να ακουμπήσουν τα πόδια του, σημάδι ότι τερμάτισαν.

Μαζί τους, συμπαραστάτες στη δοκιμασία τους, εκατοντάδες εθελοντές, συνοδοί, γιατροί, φυσιοθεραπευτές. Πλήθος κόσμου από την εκκίνηση, τους ενδιάμεσους Δήμους μέχρι και τον τερματισμό θα τους δίνει αμέριστα την ψυχολογική του υποστήριξη. 

Φέτος μεταξύ των άλλων υπεραθλητών που θα καταβάλουν την υπερπροσπάθεια για την κατάληψη των 3 θέσεων του βάθρου θα είναι ο περσινός 2ος νικητής Τσέχος Radek Brunner, o περσινός 3oς Νίκος Σιδερίδης και ο 4ος Ιάπωνας Ishikawa Yoshihiko. Διεκδικητές επίσης και οι σταθερές αξίες των αγώνων υπεραποστάσεων, ο Ιταλός Marco Bonfiglio (2ος το 2016), ο Πορτογάλος Joao Oliveira (πρώτος το 2013) και ο Γερμανός Florian Reus (πρώτος το 2015). Μεταξύ των γυναικών ξεχωρίζει η περσινή δεύτερη Ουγγαρέζα Zsuzsanna Maraz η οποία έρχεται με πολλές αξιώσεις για ένα καλό αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η συμμετοχή του θρύλου των υπεραποστάσεων Ελληνοαμερικανού δρομέα Dean Karnazes (Κωνσταντίνου Καρνέζη) καθώς και της περσινής πρώτης Ελληνίδας Γεωργίας Μαντά.

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του αγώνα, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12.00μ.μ στο Hotel Aμαλία που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος. Το 36ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (Ι.Α.U.).

life-events.gr