Vekrakos
Spartorama | Μήνυμα Δημάρχου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019

Μήνυμα Δημάρχου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019

Spartorama 11/09/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Μήνυμα Δημάρχου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-2019
«Στηριζόμαστε στη δύναμη της γνώσης, στον αυθορμητισμό και το δυναμισμό των παιδιών μας»
Οδός Εμπόρων

Με την  έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019, εύχομαι ολόψυχα σε όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα, τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους δασκάλους και τους καθηγητές,  καθώς και στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στις σχολικές μας μονάδες καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με πρόοδο και επιτυχίες. 

Η καλοκαιρινή περίοδος πέρασε και ξεκινάει μία καινούργια χρονιά πλούσια σε στόχους, προσδοκίες και απαιτήσεις στο δύσκολο αλλά δημιουργικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. 

Οι δυσκολίες της χώρας μας είναι γνωστές. Δικό μας όπλο  η πίστη, η αισιοδοξία και η ελπίδα στη νέα γενιά του τόπου μας και της πατρίδας μας, στους μαθητές των σχολειών μας. Στηριζόμαστε στη δύναμη της γνώσης, στον αυθορμητισμό και το δυναμισμό των παιδιών μας. 

Γι΄αυτό πρώτιστο καθήκον της Δημοτικής Αρχής είναι η φροντίδα της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος συμπορευόμαστε  μαζί σας σε αυτό το δύσκολο δρόμο, καθώς προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης. 

Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στη διάθεση όλων σας, με τη διαβεβαίωση ότι θα πράξουμε τα μέγιστα, ώστε να διασφαλίσουμε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον μάθησης στα παιδιά μας και να αντιμετωπίσουμε άμεσα προβλήματα, που τυχόν θα προκύψουν  και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. 

Επιπλέον, με την παροχή κοινωνικών δομών, όπως αυτή του Κοινωνικού φροντιστηρίου, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε μαθησιακή υποστήριξη σε όσους μαθητές αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, ώστε να εξασφαλίσουμε ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση. 

Μοναδικό μας μέλημα η διαπαιδαγώγηση των νέων ανθρώπων με ολόπλευρη μόρφωση, ώστε να γίνουν ολοκληρωμένοι άνθρωποι με αξίες, ιδανικά και ελεύθερη σκέψη. 

Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, αισιοδοξία και δημιουργική διάθεση! 

Ο Δήμαρχος Σπάρτης
Ευάγγελος Βαλιώτης


Οδός Εμπόρων