Vekrakos
Spartorama | Έκθεση φωτογραφίας του Βασιλείου Νίκα «Τα παιδιά της Ριτσώνας», στο Παλιό Μεταξουργείο

Έκθεση φωτογραφίας του Βασιλείου Νίκα «Τα παιδιά της Ριτσώνας», στο Παλιό Μεταξουργείο

Spartorama 31/08/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
Έκθεση φωτογραφίας του Βασιλείου Νίκα «Τα παιδιά της Ριτσώνας», στο Παλιό Μεταξουργείο
Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί σε πολλούς σημαντικούς εκθεσιακούς χώρους της χώρας μας
Οδός Εμπόρων

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του φωτογράφου Βασιλείου Νίκα «Τα παιδιά της Ριτσώνας» στο Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης (Κων. Παλαιολόγου 29-31). 

Η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Νίκα είναι το δημιουργικό και εξαιρετικά τρυφερό αποτέλεσμα του φωτογράφου να αποδώσει τη ζωή των παιδιών στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα Εύβοιας. Με την ματιά του μας «ανοίγει» τον κόσμο των παιδιών και πέρα από τις κοινοτυπίες αναφέρεται στην κατοίκηση, το παιχνίδι, την αγάπη, τις δυσκολίες, το ξεπέρασμα ή όχι των ορίων. Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί σε πολλούς σημαντικούς εκθεσιακούς χώρους της χώρας μας. Για τη σημασία του κοινωνικού έργου στη Ριτσώνα, η γιαπωνέζα σκηνοθέτιδα Fuyuko Mochizuki δημιούργησε το 2016 το ντοκιμαντέρ με τίτλο “In the Eyes of Children” που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ. 

Στα εγκαίνια της έκθεσης ο ίδιος ο φωτογράφος κ. Νίκας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό σχετικά με το θέμα της έκθεσης. 

Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων με θεματικό τίτλο «Ανθρώπινες παλίρροιες» της ομάδας Activate Now // Ενεργοποίηση Τώρα. Η έκθεση φωτογραφίας «Τα παιδιά της Ριτσώνας πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης. 

Ώρες και ημέρες λειτουργίας της έκθεσης:

Κάθε Πέμπτη 21:00 - 23:00 μ.μ.

Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 19:30 – 23:30 μ.μ.

Παλιό Μεταξουργείο Σπάρτης (Κων. Παλαιολόγου 29-31, Σπάρτη).













  



Οδός Εμπόρων