Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/11265/

Spartorama - Print | Πολύ Επιτυχημένο το Βαμβακίτικο Γλέντι στο Παλαιό Καταφύγιο του Πάρνωνα

Πολύ Επιτυχημένο το Βαμβακίτικο Γλέντι στο Παλαιό Καταφύγιο του Πάρνωνα - video

Πολύ Επιτυχημένο το Βαμβακίτικο Γλέντι στο Παλαιό Καταφύγιο του Πάρνωνα
Στα πλαίσια του «6ος κύκλος Εκδηλώσεων ΦΥΣΗκά Βαμβακού»
Οδός Εμπόρων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέα Ζωή της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακού, διοργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά έναν κύκλο καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, οι οποίες συνδυάζουν τη μουσική με το χορό, τα παιχνίδια με τον αθλητισμό, την παράδοση με το θέατρο, την τέχνη με τα αποστάγματα της αγροτικής παραγωγής! 

Ο 6ος κύκλος εκδηλώσεων υλοποιείται με την υποστήριξή του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σπάρτης, της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακούς – Μεγάλης Βρύσης, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του χωριού, του Συνδέσμου των Απανταχού Βαμβακιτών και φυσικά όλων των κατοίκων, φίλων, υποστηρικτών και χορηγών.

6ος κύκλος Εκδηλώσεων ΦΥΣΗκά Βαμβακού… στη μνήμη του Γεωργίου Χούπη

Στα πλαίσια του παραπάνω κύκλου, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στην εκκλησιαστική κορυφή του Πάρνωνα, τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο -τον επονομαζόμενο Κούρο, λόγω της θρησκευτικής παράδοσης που τον ήθελε προστάτη των κτηνοτρόφων- όπου και πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Μπλάθρα.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, οι πιστοί κατηφόρισαν και συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Παλαιού Καταφυγίου -θέση Αυριαλού- όπου ακολούθησε συνεστίαση και παραδοσιακό ολοήμερο γλέντι.

Καταλυτική ήταν η παρουσία του πατρός Γεωργίου, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, έδειξε στους παρευρισκόμενους και τα πληθωρικά ταλέντα στο τραγούδι και στο χορό, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Εδώ και 18 συναπτά έτη που τελείται το πανηγύρι του  Άϊ Γιάννη του Ρώσου - σε υψόμετρο 1600 μέτρων-, ο πάπα Γιώργης είναι  πάντοτε παρών, οργανώνοντας, συντονίζοντας, παρακινώντας και εμπνέοντας τους συντοπίτες του. Του ευχόμαστε να είναι παρών και στην εκατοστή επέτειο του πανηγυριού.

Όπως θα δείτε στο βίντεο και στις φωτογραφίες, η συμμετοχή Βαβμακιτών και μη στο πανηγύρι ήταν αθρόα, η εξυπηρέτηση από τα μέλη του Συλλόγου (προσφέρθηκε δωρεάν εκλεκτό γκιούλμπασι) άψογη και ο χορός, το τραγούδι και τα χαμόγελα περίσσευαν, μέχρι αργά το απόγευμα.

Ευχόμαστε και του χρόνου...