Vekrakos
Spartorama | Δήμος Σπάρτης: Νέες χρηματοδοτήσεις για τη Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Αύλειων Χώρων

Δήμος Σπάρτης: Νέες χρηματοδοτήσεις για τη Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Αύλειων Χώρων

Spartorama 22/08/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Δήμος Σπάρτης: Νέες χρηματοδοτήσεις για τη Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Αύλειων Χώρων
190.000 Ευρώ από το πρόγραμμα ΦιλόΔημος ΙΙ
Οδός Εμπόρων

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Σπάρτης για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, για την «Επισκευή, Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων & Αύλειων χώρων», συνολικού προϋπολογισμού 190.000,00€ (164.700,00€ Π.Δ.Ε. Εσωτερικών και 25.300,00€ ίδιοι πόροι Δήμου), σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Με την ανωτέρω χρηματοδότηση, προβλέπεται η εκτέλεση των πιο κάτω εργασιών: 

  • Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Σπάρτης: πλήρης ανακατασκευή των WC
  • Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Σπάρτης: εργασίες διαμόρφωσης δαπέδου στην ανατολική είσοδο για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ
  • Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Σπάρτης: νέα είσοδος και ράμπα
  • Στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Σπάρτης (Κλαδά): ριζική ανακαίνιση των WC
  • Στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκαμπίου: ανακαίνιση των WC
  • Στο Δημοτικό Σχολείο Γκοριτσάς: εργασίες περισυλλογής ομβρίων για την απομάκρυνση των συλλεγομένων υδάτων εκτός του προαυλείου, τσιμεντοστρώσεις, επισκευή των εξωτερικών επιχρισμάτων που έχουν υποστεί φθορά από την υγρασία.
  • Στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Σπάρτης, στο συγκρότημα 2ου & 3ου Γυμνασίου Σπάρτης και στο 1 ΕΠΑΛ Σπάρτης: επισκευές επιχρισμάτων όπου έχουν υποστεί βλάβες.
  • Στο Νυκτερινό Γυμνάσιο –Λύκειο Σπάρτης: στεγανοποίηση δώματος.

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου έχουν καθοριστεί οι όροι και η ημερομηνία διεξαγωγής Ανοιχτού διαγωνισμού του έργου. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από την αρμόδια Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμών Έργων στις 18-9-2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:00μμ (λήξη προθεσμίας υποβολής προσφορών). 

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η βελτίωση των υποδομών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση της ποιότητας ζωής των νέων, στην περιοχή του Δήμου Σπάρτης. 

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα σχολικά κτίρια και αύλειους χώρους στο Δήμο Σπάρτης εντάσσονται στη γενικότερη συνεχή προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, για την αντιμετώπιση επιτακτικών αναγκών, τη διαρκή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών και μαθητριών, που φοιτούν σε αυτά.


Οδός Εμπόρων