Εκτύπωση

https://www.spartorama.gr/articles/11205/

Spartorama - Print | «Χρυσός» ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους

«Χρυσός» ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους

«Χρυσός» ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
Τον τέταρτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο του έκανε δικό του ο «Lord of the Rings» στη Γλασκώβη
Οδός Εμπόρων

Η κορυφή είναι χρυσή και γράφει με μεγάλα γράμματα… Λευτέρης Πετρούνιας! Ο Έλληνας υπερπρωταθλητής της γυμναστικής, για άλλη μια φορά ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους για τέταρτη συνεχόμενη φορά. 

Μπορεί πλέον να αποκαλείται «Lord of the Rings» αφού σε τέσσερα συνεχόμενα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα έχει πάρει την πρώτη θέση. 

Στο πρόγραμμα που εκτέλεσε στη Γλασκόβη, ο Πετρούνιας είχε βαθμό δυσκολίας 6.300 ενώ για την εκτέλεσή του πήρε 9.166. Έτσι, με συνολική βαθμολογία 15.466 άφησε πίσω του τον Τούρκο Ιμπραΐμ Τσολάκ που είχε 15.100 και τον Βρετανό, Κόρτνεϊ Τούλοχ που πήρε 15.000 βαθμούς. 

Όλα αυτά, ενώ είχε πρόβλημα στον ώμο από τα προκριματικά, στα οποία όμως και πάλι είχε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από όλους τους συμμετέχοντες… 

Ο Έλληνας… άρχοντας των δαχτυλιδιών, ή των κρίκων αν προτιμάτε, η επιτυχία αυτή είναι τεράστια. Ο Πετρούνιας ισοφάρισε το απίστευτο ρεκόρ του Ιταλού Γιούρι Κρέκι, που είχε κάνει το ίδιο επίτευγμα (τέσσερα σερί χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) το 1990, το 1992, το 1994 και το 1996. 

Παράλληλα, μόλις έξι αθλητές από το 1995 μέχρι και σήμερα είχαν κατορθώσει να κατακτήσουν τέσσερα ή και περισσότερα χρυσά μετάλλια στο ίδιο όργανο.