Vekrakos
Spartorama | Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης στην 192η Επέτειο της Μάχης της Βέργας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης στην 192η Επέτειο της Μάχης της Βέργας

Πηγή 24/06/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης στην 192η Επέτειο της Μάχης της Βέργας
Ο Σεβασμιώτατος ονομάτισε την εικόνα της Παναγίας της Βέργας ως η Παναγία της Βέργας «Η Ελπιδοφόρος»
Οδός Εμπόρων

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ μετέβη στη Βέργα Μεσσηνίας, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 192η επέτειο από τη Μάχη της Βέργας, όπου οι Μανιάτες και οι Μεσσήνιοι απώθησαν τα στρατεύματα του Ιμπραήμ. 

Αρχικά στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Βέργας τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Στη συνέχεια στο Ηρώον της Βέργας εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση τιμητικών δάφνινων στεφάνων και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η ιστορικός κα Μαρία Λιακάκη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Βέργας και την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. 

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Κωνσταντινέας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε οτι από του χρόνου θα καθιερωθεί προ της Δοξολογίας να τελείται από τον ίδιο η Θεία Λειτουργία, ενώ ταυτόχρονα ονομάτισε την εικόνα της Παναγίας της Βέργας ως η Παναγία της Βέργας «Η Ελπιδοφόρος».

im-manis.gr









  



Οδός Εμπόρων