Vekrakos
Spartorama | «Λέω να φύγω από εδώ μέσα», από τον Γεώργιο Κόρδη

«Λέω να φύγω από εδώ μέσα», από τον Γεώργιο Κόρδη

Γεώργιος Κόρδης 13/06/2018 Εκτύπωση Άρθρα
«Λέω να φύγω από εδώ μέσα», από τον Γεώργιο Κόρδη
«Για να μπορώ ανεμπόδιστα να προσποιούμαι τον ελεύθερο. Θα μπορώ να σιωπώ χωρίς ενοχές και θα μάθω να μη ζητώ τίποτα»
Οδός Εμπόρων

...λέω να φύγω από εδώ μέσα. Θα αλλάξω όνομα, θα βγάλω φτερά και θα προσποιούμαι τον κορυδαλλό. Θα μιλάω σπάνια και μετά από παρακάλια. Δεν θα κοιτώ παρά μονάχα τον ουρανό τις μέρες με πανσέληνο. Θα λοξοδρομώ όταν συναντώ φίλους και θα συχνάζω σε κατοικίες εργένηδων που ολημερίς καπνίζουν πούρα Αβάνας. Όταν θα απελπίζομαι -κι αυτό συμβαίνει συχνά- θα τυλίγομαι με μεταξωτές αραχνοΰφαντες κουρτίνες και θα προσποιούμαι τον νεκρό.

Λέω να φύγω από εδώ μέσα. Για να μπορώ ανεμπόδιστα να προσποιούμαι τον ελεύθερο. Θα μπορώ να σιωπώ χωρίς ενοχές και θα μάθω να μη ζητώ τίποτα. Τις μέρες μου θα περνώ χαζεύοντας την αγωνία των νεκρών που δεν έχουν ακόμη μάθει να θάβουν τους νεκρούς τους. Θα τρώγω αποκλειστικά κόλυβα και άγρια ραδίκια και θα παραθερίζω -σπάνια βέβαια- καταμεσίς στις λεωφόρους που φέρνουν τους ανένταχτους στες φυλακές.

Λέω να φύγω από εδώ μέσα για να μην έχω σκοπό και επιθυμίες. Να αφήσω τον κόσμο ήσυχο στην πορεία του-αν αλήθεια εχει κάποια. Κι αφού θα έχω και φτερά ζωγραφισμένα με πολύ πάθος και επιμέλεια μοναδική, θα πετώ συχνά πάνω από τα επιτεύγματα του κόσμου για να γελώ κρατώντας στο χέρι, σινιάλο αναγνώρισης, μια μαραμένη άσχημη μαργαρίτα ή έναν τσαλαπατημένο σκυριανό τσαλαπετεινό. (Έτσι κι αλλιώς τα σινιάλα είναι για όσους έχουν ήδη αποφασίσει να συναντηθούν....)

Καλημέρα...

Και να θυμάσαι, εγώ θα φύγω από εδώ μέσα...

Γεώργιος Κόρδης


Οδός Εμπόρων