Vekrakos
Spartorama | Οι δράσεις του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης

Οι δράσεις του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης

Spartorama 24/05/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Οι δράσεις του Συλλόγου Φίλων Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης
Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό, την Αιμοδοσία και τη Δωρεά Μυελού των Οστών και ανέβασμα κοινωφελούς Θεατρικής Παράστασης
Οδός Εμπόρων

Τη Δευτέρα το βράδυ, 14 Μα?ου 2018, στο (πάντα φιλόξενο)  Πνευματικό Κέντρο Σπάρτης έγινε η  προγραμματισμένη, προ μηνών, εκδήλωση του Συλλόγου μας για τον

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, τη ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Η εκδήλωση έγινε σε συνδιοργάνωση με το περιφερειακό τμήμα Σπάρτης του Ερυθρού Σταυρού και το τμήμα αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σπάρτης.

Η νοσηλεύτρια - εκπαιδεύτρια κ. Χατζή (από τον Ερυθρό) αναφέρθηκε στον Εθελοντισμό και οι ιατροί κ. Μ. Καλκάνη και κ. Ι. Κοντονής (από το Νοσοκομείο) εξήγησαν με σαφήνεια και απλότητα, σε όλους εμάς, τα οφέλη και πλεονεκτήματα  της δωρεάς αίματος και μυελού των οστών καθώς και των διαδικασιών λήψης τους.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συντελεστές για τη συμμετοχή τους  και όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει αυτή η ενημέρωση.

Ιδιαίτερα πολύτιμη η παρουσία των φοιτητριών-φοιτητών της Νοσηλευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι οποίοι είχαν την ευθύνη λήψης δείγματος σάλιου για τη δωρεά  μυελού των οστών.

Ευχαριστούμε θερμά  όλους όσοι παρευρέθηκαν και κυρίως αυτούς που είχαν δυνατότητα  και έδωσαν δείγμα για να γίνουν δότες μυελού των  οστών. Και δεν ήτανε λίγοι.

Καλούμε όλους όσοι μπορούν και θέλουν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ή δωρητές μυελού των οστών να απευθυνθούν στο Νοσοκομείο Σπάρτης- Τμήμα Αιμοδοσίας.

Ευχαριστούμε τη  Λέσχη Μοτοσυκλέτας Σπάρτης και όλους τους συντελεστές των αγώνων στη Βαμβακού για τη διανομή του έντυπου υλικού για την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά του μυελού των οστών.

 

Επίσης τέλος Απριλίου, στον ίδιο χώρο, ο Σύλλογος μας οργάνωσε  πολιτιστική εκδήλωση, μια θεατρική παράσταση,

«ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΗΣ ΧΑΡΛΕΫ» του Βασ. Κατσικονούρη

Μέλη του Συλλόγου μας που αγαπούν το θέατρο, έχουν έντονο το αίσθημα της προσφοράς, του εθελοντισμού, αφιέρωσαν το  πολύτιμο χρόνο τους αφενός μεν για να μας δώσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε αυτό το έργο, αφετέρου  για να ενισχυθεί οικονομικά ο σύλλογος μας.

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και ιδιαιτέρως τις κυρίες Κυριακή Κακαλέτρη και Πέπη Γαβαλά για τον τόσο πολύ χρόνο που αφιέρωσαν.

Ελπίζουμε να μπορούμε, όλοι μαζί, να ανταποκριθούμε στην επιθυμία πολλών, να παρουσιαστεί πάλι αυτή η θεατρική παράσταση.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες  για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Ελπίζουμε και στη δική  σας στήριξη, το Νοσοκομείο μας έχει ανάγκη όλους.   

Από το Δ.Σ.


Μενελάου 53, Σπάρτη
Email:  filnospa@gmail.com
τηλ. 6978182988



  



Οδός Εμπόρων