Vekrakos
Spartorama | Εκδρομή σε Αιολικό Πάρκο για τα παιδιά της Κοκκινόραχης

Εκδρομή σε Αιολικό Πάρκο για τα παιδιά της Κοκκινόραχης

Spartorama 17/04/2018 Εκτύπωση Δημοτικά Παιδεία
Εκδρομή σε Αιολικό Πάρκο για τα παιδιά της Κοκκινόραχης
Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αιολική ενέργεια, για τα μέρη & την λειτουργία της ανεμογεννήτριας, για τον εξοπλισμό ασφαλείας και για τις εργασίες στις ανεμογεννήτριες
Οδός Εμπόρων

Μία ενδιαφέρουσα εκδρομή πραγματοποίησαν τα παιδιά των ενοριακών συντροφιών της Κοκκινορράχης μαζί με τους γονείς τους, την Τετάρτη μετά από το Πάσχα 11 Απριλίου 2018.

Επισκέφτηκαν το Αιολικό Πάρκο  «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΓΑΡΜΠΗΣ – ΖΕΦΥΡΟΣ», που βρίσκεται στο Βαλτέτσι Αρκαδίας. Ξεναγήθηκαν στο αιολικό πάρκο από τον συμπατριώτη τους κ. Χριστόφορο Πανάγο που είναι ο Προϊστάμενος Συντήρησης & Λειτουργίας ανεμογεννητριών Νοτίου Ελλάδος για την Vestas.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αιολική ενέργεια, για τα μέρη & την λειτουργία της ανεμογεννήτριας, ενημερώθηκαν για τον εξοπλισμό ασφαλείας και για τις εργασίες στις ανεμογεννήτριες.

Η ενδιαφέρουσα αυτή ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την είσοδο ανά δύο ατόμων και με την συνοδεία δύο τεχνικών μέσα στην ανεμογεννήτρια.

Στο τέλος ο εφημέριος της Ενορίας π. Συμεών Παπαγεωργίου και η κατηχήτρια Δέσποινα Παπαδοπούλου Κουκούτση, ευχαρίστησαν τον κ. Πανάγο και τους τεχνικούς γι’ αυτό που έζησαν τα παιδιά το πρωινό αυτό της Τετάρτης του Πάσχα.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, όπου προσκύνησαν το καθολικό της μονής και ξεναγήθηκαν στο Κρυφό Σχολειό. Η μοναχή Αικατερίνη ή οποία είναι και ιατρός, μίλησε καρδιακά στα παιδιά για την ανάσταση του Κυρίου και την ιστορία της Μονής.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη σε ένα πανέμορφο γραφικό αγρόκτημα που έχει πολύ ενδιαφέρον. Ονομάζεται «Τα Παπάκια» και είναι ένα στολίδι της Καρύταινας. Τεράστιος πολυχώρος με πάρκο περιπέτειας για μικρά και μεγάλα παιδιά, λιμνούλες , ποταμάκια , δασικά μονοπάτια με άγρια και ήμερα ζώα, καφετέρια, εστιατόριο, γήπεδα αθλητισμού, πάρκα εδώ κι εκεί, αγριογούρουνα, ελάφια, ζαρκάδια και φυσικά πολλά πολλά παπάκια να τρέχουν εδώ κι εκεί ...σε ένα σκηνικό που παίρνεις μέρος, σα να παίζεις ρόλους σε ταινία.

Με όλα αυτά ολοκληρώθηκε η Πασχαλινή αυτή εκδρομή, που έμεινε ανεξίτηλη στην μνήμη των παιδιών.







  



Οδός Εμπόρων