Vekrakos
Spartorama | H 25η Μαρτίου στο Γεράκι

H 25η Μαρτίου στο Γεράκι

Spartorama 27/03/2018 Εκτύπωση Λακωνία
H 25η Μαρτίου στο Γεράκι
Παρέλαση κάτω από ψιλόβροχο, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων ηρώων και παραδοσιακοί χοροί, ήταν μερικές από τις εκδηλώσεις
Οδός Εμπόρων

Ο απανταχού ελληνισμός τιμά στις 25 Μαρτίου τους προγόνους μας που άρχισαν την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας, παράλληλα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την χαρμόσυνη είδηση που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία ότι μέσω αυτής θα ενσαρκωθεί ο Υιός του Θεού.

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η διπλή εορτή στο Γεράκι.

Μετά την Θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον κεντρικό ναό του Γερακίου  για τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο ξεκίνησαν με την επίσημη δοξολογία.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  η καθηγήτρια Φυσικής αγωγής του Γυμνασίου-Λυκείου Γερακίου κ. Αννα Νικολαΐδη, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στις πολύπαθες αλλά ηρωικές εκείνες ημέρες συνδέοντας το παρελθόν με το σήμερα και την αντίσταση που πρέπει να κάνουμε, ώστε να διατηρήσουμε τις ηθικές αξίες, τον χριστιανισμό και το πολιτισμό της Ελλάδας ζωντανό.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε η παρέλαση κάτω από ψιλόβροχο, των μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Γερακίου στο δρόμο πάνω από το Δημοτικό Σχολείο.

Στη συνέχεια, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων ηρώων, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Τέλος, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και αφού ο καιρός κράτησε και δεν έβρεξε, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας χόρεψαν με ελληνική λεβεντιά παραδοσιακούς χορούς κάνοντας μας περήφανους για τα νιάτα του τόπου μας.

Χρόνια πολλά με υγεία και χαρά για όλο τον κόσμο και του χρόνου να είμαστε καλά.

Χρήστος Μπαλαμπάνος






























  



Οδός Εμπόρων