Vekrakos
Spartorama | Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας επετείου στον Μητροπολιτικό Ναό

Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας επετείου στον Μητροπολιτικό Ναό

Πηγή 25/03/2018 Εκτύπωση Εκκλησία
Λαμπρός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας επετείου στον Μητροπολιτικό Ναό
Αμέσως μετά οι Αρχές μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων
Οδός Εμπόρων

Με θρησκευτική ευλάβεια και εθνική υπερηφάνεια εόρτασε ο Ελληνισμός τη διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της έναρξης του Απελευθερωτικού Αγώνα του 1821.

Στη Σπάρτη εόρτασε και πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε η Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο παρουσία των αρχών του τόπου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος,, ενώ τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας και καθηγητής του Γυμνασίου Ξηροκαμπίου κ. Ανδρέας Μοράτος.

Αμέσως μετά οι Αρχές μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Λυκούργου.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και παρουσία πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Νικολάου Σπάρτης. Κατακλείοντας την θρησκευτική τελετή ο Ποιμενάρχης μας μίλησε για το ελπιδοφόρο γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου επισημαίνοντας ότι η Παναγία μας είναι πάντα δίπλα μας, για να μας στηρίξει, να μας παρηγορήσει και να μας καθοδηγήσει.  Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να έχει τον ευσεβή λαό μας πάντα υπό την σκέπη Της.

immspartis.gr











  



Οδός Εμπόρων