Vekrakos
Spartorama | «Ας Είμαστε Έτοιμοι»

«Ας Είμαστε Έτοιμοι»

Λόγια Θέλοντος Νου 16/03/2018 Εκτύπωση Άρθρα
«Ας Είμαστε Έτοιμοι»
«Η συνεργασία πολιτείας – εκκλησίας - στρατού και σωμάτων ασφαλείας είναι προφανώς απαραίτητη και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας»
Οδός Εμπόρων

Το τελευταίο διάστημα οι προκλήσεις της Τουρκίας πληθαίνουν. Αναλυτές γεωστρατηγικών δεδομένων θεωρούν εξαιρετικά πιθανό ένα πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία.

Η ελληνική κυβέρνηση βέβαια ισχυρίζεται ότι μαζί με την οικονομική ανάκαμψη που έρχεται, θα μπορέσουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Καλλιεργεί με λίγα λόγια κλίμα άσχετο με την πραγματικότητα. Από την άλλη μεριά η Τουρκία εντείνει την προκλητικότητά της.

Επειδή αν έλθουν τα χειρότερα κανείς δεν θα μας προειδοποιήσει καλό θα είναι να γίνουν τα εξής:

  1. Οι αρχές (δήμοι-περιφέρεια) να προτάξουν πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον βάζοντας στην άκρη μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις. Υπάρχουν σχέδια δράσης σε περιόδους κρίσης. Ας επικαιροποιηθούν (μακάρι να έχει ήδη γίνει).
  2. Η συνεργασία πολιτείας – εκκλησίας - στρατού και σωμάτων ασφαλείας είναι προφανώς απαραίτητη και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Υποδομές απαραίτητες για τη βιωσιμότητα των κατοίκων (παροχή νερού -ρεύματος κτλ) πρέπει να είναι εξασφαλισμένες σε περίπτωση προσπάθειας δολιοφθοράς.
  3. Εμείς ως απλοί πολίτες ας έχουμε πνεύμα αγάπης, αλληλεγγύης και κατανόησης. μα πάνω από όλα ας καθαρίσουμε τις ψυχές μας. Ο Θεός μας έχει δείξει το δρόμο. προσευχή, μετάνοια, εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία. η σαρακοστή  μας προσφέρει την ευκαιρία βαθύτερης πνευματικής αναζήτησης. Ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Οι μέρες που θα έλθουν σηματοδοτούν την αρχή ανηφορικού εθνικού Γολγοθά. η μεγάλη εβδομάδα της πατρίδος είναι μπροστά μας. Για να τη διαβούμε πρέπει κυρίως να είμαστε ψυχικά έτοιμοι, μην ξεχνώντας παράλληλα πως μετά θα έλθει και η ανάσταση με θυμίαμα Αγίας Σοφίας, αύρα από Βόσπορο και βυζαντινή επανεκκίνηση του Ελληνισμού...

 

Για την υπογραφή
Λόγια Θέλοντος Νου


Οδός Εμπόρων