Vekrakos
Spartorama | Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Spartorama 15/01/2018 Εκτύπωση Λακωνία
Νέα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα τέσσερα (154) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια τριάντα πέντε (935)
Οδός Εμπόρων

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (12.1.2018), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα πέντε (935) άτομα, εκ των οποίων τα εξακόσια εβδομήντα έξι (676) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα εννέα (259) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ογδόντα (680) οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα τέσσερα (154) άτομα, από τα οποία ενενήντα πέντε (95) ήταν ημεδαποί και πενήντα εννέα (59) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα οκτώ (88) άτομα. 

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν: 

  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
  • Οκτώ (8) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν: 

  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής αγροτικού μηχανήματος ημεδαπού, που είχε γίνει την 31.12.2017, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 19χρονου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ το ανωτέρω μηχάνημα βρέθηκε αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 25.2.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 27χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
  • Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα ημεδαπών, που είχαν γίνει την 2.1.2018 και 3.1.2018, αντίστοιχα, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 18 και 19 ετών, αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα μία (341) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν: 

  • -32,2- γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης και δύο (2) φυτά κάνναβης , στην Αργολίδα,
  • μικροποσότητα ηρωίνης και -2- ναρκωτικά δισκία, στην Κορινθία και
  • -7,4- γραμμάρια κάνναβης και -1110- γραμμάρια λαθραίου καπνού, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Οδός Εμπόρων