Vekrakos
Spartorama | Το Διαιτητικό Δικαστήριο ανακοίνωσε επιβολή ποινών αφαίρεσης 12 βαθμών στη Σπάρτη, για οφειλές σε ποδοσφαιριστές

Το Διαιτητικό Δικαστήριο ανακοίνωσε επιβολή ποινών αφαίρεσης 12 βαθμών στη Σπάρτη, για οφειλές σε ποδοσφαιριστές

Πηγή 11/01/2018 Εκτύπωση ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Αθλητισμός
Το Διαιτητικό Δικαστήριο ανακοίνωσε επιβολή ποινών αφαίρεσης 12 βαθμών στη Σπάρτη, για οφειλές σε ποδοσφαιριστές
Δείτε την απάντηση της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ
Οδός Εμπόρων

Τον άμεσο διακανονισμό με τέσσερις πρώην ποδοσφαιριστές πρέπει να πετύχει η Σπάρτη για να μην τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών. Το Διαιτητικό Δικαστήριο, έστω και καθυστερημένα, ανακοίνωσε επιβολή αφαίρεσης τριών βαθμών για κάθε έναν από τους Μανώλη Ροβίθη, Τάσο Παπαχρήστο, Βαγγέλη Αναστασόπουλο και Δημήτρη Σιώπη μέχρι αυτοί να εξοφληθούν πλήρως! 

Η ανακοίνωση: 

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου έλαβε τις εξής αποφάσεις. 

Επιβάλλει στην ΠΑΕ Σπάρτη την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του Εμμανουήλ Ροβίθη, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό 538/2017 τελεσίδικης απόφασης της Α’ ΕΕΟΔ. 

Επιβάλλει στην ΠΑΕ Σπάρτη την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του Αναστάσιου Παπαχρήστου, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό 537/2017τελεσίδικης απόφασης της Α’ ΕΕΟΔ. 

Επιβάλλει στην ΠΑΕ Σπάρτη την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του Ευάγγελου Αναστασόπουλου, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό 531/2017 τελεσίδικης απόφασης της Α’ ΕΕΟΔ. 

Επιβάλλει στην ΠΑΕ Σπάρτη την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του Δημητρίου Σιώπη, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό 532/2017 τελεσίδικης απόφασης της Α’ ΕΕΟΔ». 


Η καθησυχαστική απάντηση της ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ:

«Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων που καθιστούν επισφαλή τη θέση της Σπάρτης και βέβαιη την αφαίρεση 12 βαθμών, θα θέλαμε να καθησυχάσουμε τους φίλους της ομάδας μας, διότι ήδη έχει δοθεί το 40 των οφειλών προς τους παίκτες και μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2018 θα υπάρξει ολική αποπληρωμή.  Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να τηρήσουμε στο ακέραιο την υπόσχεση που έδωσε η νέα διοίκηση ώστε να τακτοποιήσει ΟΛΕΣ τις οικονομικές υποχρεώσεις».


3+5 ημέρες προθεσμία 

Η Σπάρτη έχει προθεσμία έως την Τρίτη (16/01) να εξοφλήσει για να μην της αφαιρεθούν βαθμοί. Εάν δεν το πράξει, τότε θα επιβληθεί αφαίρεση και για να επιστραφούν οι βαθμοί θα πρέπει να τακτοποιήσει τις οφειλές πέντε εργάσιμες έπειτα από το επόμενο ματς, δηλαδή έως τις 26 Ιανουαρίου. 

Αναλυτικά η παράγραφος 5 του άρθρου 24 του σχετικού κανονισμού: 

«Σε αποφάσεις που αφορούν ποινές οι οποίες επιβάλλονται λόγω μη καταβολής χρηματικών αποζημιώσεων από οποιαδήποτε αιτία σε ποδοσφαιριστές και προπονητές στην Α΄ και Β΄ Επαγγελματική κατηγορία (Super League – Football League) επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από το πρωτάθλημα που μετέχει η Π.Α.Ε. με την εξής διαδικασία: 

Με την κοινοποίηση στην οικεία Ένωση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, με την οποία επιβάλλεται η ως άνω ποινή, δίδεται στην Π.Α.Ε. προθεσμία τριών (3) εργάσιμων ημερών, μη υπολογιζομένης της ημέρας κοινοποίησης, για την εξόφλησή της. Στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί, τότε με απόφαση της οικείας Ένωσης αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος από την οφειλέτρια Π.Α.Ε., ενώ ο επόμενος αγώνας της διεξάγεται κανονικά. 

Αν η οφειλέτρια Π.Α.Ε. εξοφλήσει την οφειλή της, για την οποία της επιβλήθηκε η αφαίρεση βαθμών, εντός των πέντε (5) επόμενων εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται και αυτή) τότε οι βαθμοί της επιστρέφονται. 

Αν δεν εξοφλήσει την οφειλή της εντός του προβλεπόμενου διαστήματος, τότε και για τον επόμενο αγώνα της ισχύουν τα προαναφερόμενα, δηλαδή της αφαιρούνται οι τρεις βαθμοί και της δίδεται εκ νέου 5ήμερη προθεσμία για την πληρωμή της οφειλής. 

Στην περίπτωση που η οφειλέτρια ΠΑΕ, καταβάλλει εμπροθέσμως την οφειλή της μετά τον δεύτερο ή τρίτο αγώνα της επιστρέφονται μόνο οι βαθμοί του συγκεκριμένου αγώνα και όχι των υπολοίπων. 

Αν μία ΠΑΕ, εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, υποπέσει τρεις (3) φορές στην ανωτέρω παράβαση (δηλαδή της έχουν αφαιρεθεί οριστικά εννιά βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα) τότε αποβάλλεται, με απόφαση της οικείας Ένωσης, από το πρωτάθλημα και έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Παραρτήματος Νο 01 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων».


Οδός Εμπόρων