Vekrakos
Spartorama | ΑΟ Χανιά Κισσαμικός - ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ, 0 - 2

ΑΟ Χανιά Κισσαμικός - ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ, 0 - 2

Πηγή 10/12/2017 Εκτύπωση ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Αθλητισμός
ΑΟ Χανιά Κισσαμικός - ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ, 0 - 2
Η Σπάρτη πανηγύρισε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της (2-0) και υποχρέωσε τον ΑΟ Χανιά Κισσαμικό στη δεύτερη διαδοχική του ήττα
Οδός Εμπόρων

Σελίδα γύρισε η Σπάρτη με την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας και η έλευση του Θωμά Γράφα σήμανε και το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο. Οι Λάκωνες, λοιπόν, στην επιστροφή του έμπειρου τεχνικού στα Χανιά υποχρέωσαν τον ΑΟ Χανιά Κισσαμικό στην πρώτη του εντός έδρας ήττα (2-0) και δεύτερη διαδοχική στο πρωτάθλημα, παίζοντας πολύ έξυπνα και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις αδυναμίες του. 

Η Σπάρτη μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και με στόχο να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Υπήρξαν φάσεις εκατέρωθεν, όμως οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους απώλεια στο 25΄, με τον Ξύδα να αντικαθίσταται λόγω τραυματισμού και τον Νικόλτση να παίρνει τη θέση του. Βέβαια, τρία λεπτά μετά έφυγε τραυματίας για τους Λάκωνες και ο Κατσίκης... 

Εν τέλει η Σπάρτη κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού σε κομβικό σημείο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ο Ράντι κέρδισε πέναλτι από τον Σάλιακα και ο ίδιος άνοιξε το σκορ, με τους γηπεδούχους να αμφισβητούν την απόφαση. Ωστόσο, παράβαση υπήρξε και σωστά ο Κακριδής έδειξε την άσπρη βούλα. 

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΑΟ Χανιά Κισσαμικός κλήθηκε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι με καλή αμυντική λειτουργία κατάφερναν να κρατούν το μηδέν παθητικό. Εξάλλου, οι γηπεδούχοι είχαν την ατυχία να χάσουν στο 63΄ και τον Λέο με πρόβλημα τραυματισμού. Στο 82΄ οι «κυανέρυθροι», φρόντισαν να «κλειδώσουν» τη νίκη. Από εκτέλεση του Μακρυωνίτη και κεφαλιά - πάσα του Γουόρντεν ο Μπαρέττας με σουτ «εκτέλεσε» τον Λαζαρίδη. 

Σκόρερ: 45΄+2΄ πέν. Ράντι, 82΄ Μπαρέττας 

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Λαζαρίδης, Σάλιακας (46΄ Βρεττός), Τόλι, Μαρκοπουλιώτης, Ζιούλης, Αρναούτογλου, Μεγαρίτης, Γκίνη, Λεμονής, Ξύδας (25΄ Νικόλτσης), Λέο (63΄ Ντάγκρας). 

ΣΠΑΡΤΗ (Θωμάς Γράφας): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Κατσίκης (28΄ Παναγιώτου), Τριανταφυλλάκος, Ράντι (90΄+3΄ Γραικός), Μπαρέττας, Μπέλης (56΄ Γουόρντεν), Ράνος. 

Διαιτητής: Κακριδής (Πειραιά)

Βοηθοί: Πολυχρονιάδης (Αν. Αττικής), Κοκμοτός (Ρεθύμνου)


Βαθμολογία μετά από 7 αγώνες (Βέροια και Κισσαμικός έχουν από 6 αγώνες) 

  1. ΑΡΗΣ, 21       
  2. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ, 16    
  3. ΟΦΗ, 14
  4. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, 13
  5. ΑΠΟΛΛΩΝ  ΠΟΝΤΟΥ, 12
  6. ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, 12
  7. ΣΠΑΡΤΗ, 11
  8. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, 10
  9. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, 10
  10. ΒΕΡΟΙΑ, 9
  11. ΤΡΙΚΑΛΑ, 9
  12. ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ, 8
  13. AOX ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, 8
  14. ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ, 7
  15. ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6
  16. ΚΑΛΛΙΘΕΑ, 4
  17. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2
  18. ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ, -51


Οδός Εμπόρων