Vekrakos
Spartorama | Έγιναν τα εγκαίνια της «Sparta Gourmet», της νέας επένδυσης του ζεύγους Βαλιώτη

Έγιναν τα εγκαίνια της «Sparta Gourmet», της νέας επένδυσης του ζεύγους Βαλιώτη - video

Spartorama 13/11/2017 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
Έγιναν τα εγκαίνια της «Sparta Gourmet», της νέας επένδυσης του ζεύγους Βαλιώτη
Δείτε την ομιλία του Ευσταθίου Βαλιώτη
Οδός Εμπόρων

Με την τελετή εγκαινίων, που έλαβε χώρα την Κυριακή (12/11), ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του, το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας, τυποποίησης και εξαγωγής ελιάς και ελαιολάδου της εταιρείας "Sparta Gourmet" στη Σπάρτη, που αποτελεί μια μεγαλόπνοη επένδυση της οικογένειας Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη.

Η νέα μονάδα λειτουργεί στο χώρο του πρώην εργοστασίου «Ηλιοφρούτ», στο 9ο χιλιόμετρο της ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου.

Στιγμιότυπα από την ομιλία του Ευσταθίου Βαλιώτη:

«Κάναμε την επένδυση όχι για να κερδίσουμε, ούτε βέβαια και για να χάσουμε. Θέλουμε να αναγεννήσουμε τον τόπο. Γι’ αυτό επενδύουμε 50.000.000$. Θα τα διαχειριστούμε εμείς γιατί ξέρουμε τι και πως πρέπει να γίνει. Φαίνεται είμαι ευλογημένος. Ό,τι πιάνω δουλεύει, ο Θεός με βοηθά… 

Στην Ελλάδα και τη Λακωνία έχουμε την καλύτερη ελιά και από τα καλά λάδια. Είναι ντροπή το λάδι μας να βγαίνει έξω χύμα και όχι τυποποιημένο και να το σμίγουν με 95 τοις εκατό χημικά λάδια και να το πωλούν οι ξένοι στις διεθνείς αγορές. 

Πρέπει να αναπτυχθούν στη Λακωνία και άλλες τέτοιες επενδύσεις και να βρουν δουλειά 5 με 6 χιλιάδες άνθρωποι. 

Σας επισημαίνω πως ό,τι κάνετε πρέπει να το κάνετε καλά. Η ελιά είναι ευλογημένη. Αν την φροντίσεις αποδίδει. Τα τελευταία χρόνια φυτεύουμε στη Λακωνία 150.000 νέα δένδρα. Αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε… 

Έψαχνα λοιπόν τι μπορώ να κάνω στον τόπο μου. Τι είναι αυτό που θα αποδώσει… Έγινα κι εγώ αγρότης. Έχω 1000 στρέμματα. Όλοι μαζί στην Λακωνία πρέπει να αναπτύξουμε την ελιά. Από 100.000 τόνους μπορούμε να φθάσουμε τις 200.000 τόνους. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό: 300.000.000€ για τον τόπο. 

Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι η δομή της κοινωνίας πρέπει να ξαναστηθεί. Χρειάζονται και ο δεσπότης και οι βουλευτές κ.λ.π. αλλά χρειάζονται και οι αγρότες… Υποτιμήσαμε την δομή της κοινωνίας. Αυτό πρέπει να το διορθώσουμε. Οι νέοι φεύγουν από τον τόπο και τη γη. 

Εμείς είμαστε εδώ. Εύχομαι του χρόνου να έχουμε και άλλο εργοστάσιο. 

Το φτιάξαμε, ναι,  αλλά τι θα το κάνουμε; Πρέπει να συνεργαστούμε. Σκοπεύουμε να βγάλουμε το λακωνικό προϊόν στις αγορές εκείνες που δεν μπορούν οι ντόπιοι, απορροφώντας το 25 τοις εκατό - 30 τοις εκατό της ετήσιας παραγωγής την πρώτη τριετία. 

Για ένα να είστε σίγουροι, δεν θα νοθεύσουμε την ποιότητα. Αντίθετα θα ελέγξουμε στις ΗΠΑ όποιους λένε ότι πουλάνε λάδι Λακωνίας αλλά το νοθεύουν… 

Η Λακωνία πρέπει να ανεβάσει την ποιότητα του προϊόντος και το σέρβις που παρέχει. 

Μην ξεχνάτε, ο Έλληνας έχει όρεξη για δουλειά αρκεί να του δείξεις τον δρόμο. 

Μην ξεχνάτε επίσης ότι η Ελλάδα σώθηκε από τους έξω Έλληνες… 

Μην απορρίπτεται καινούργιες ιδέες και μην υποτιμάτε τους ξένους μετανάστες. Είμαστε μια χώρα γερασμένη… 

Βοηθάτε εδώ για να δείτε και άλλα έργα».

Δείτε το video παρακάτω



































  



Οδός Εμπόρων