Vekrakos
Spartorama | Η 49η Τακτική Γενική Συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)

Η 49η Τακτική Γενική Συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) - video

Spartorama 07/11/2017 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Η 49η Τακτική Γενική Συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)
Συμμετείχε η Ο.Ε.Β.Ε.Λ. με τους Αντιπροσώπους της Παναρίτη Ιωάννη, Σωτήριο Ροϊνό και Σωτήριο Ηλιόπουλο
Οδός Εμπόρων

Πραγματοποιήθηκε στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2017 στη Αθήνα η 49η Τακτική Γενική Συνέλευση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) στην οποία συμμετείχε η Ο.Ε.Β.Ε.Λ. με τους Αντιπροσώπους της Παναρίτη Ιωάννη, Σωτήριο Ροϊνό και Σωτήριο Ηλιόπουλο.

Σε σχετικό Ψήφισμα της ΓΣΕΒΒΕ επισημαίνεται ότι:

«είναι καθολικά αποδεκτό ότι οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα συμβάλλουν καθοριστικά στην απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και την προστιθέμενη αξία, η ΓΣΕΒΕΕ διακηρύττει σήμερα πιο έντονα από ποτέ ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί πολιτικές οι οποίες θα στοχεύουν:
  • Στη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού
  • Στην ενίσχυση θεσμικού πλαισίου για την πλήρη προστασία της α’ κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης για τους επαγγελματίες και τους εγγυητές
  • Στη δημιουργία ευνοϊκότερου πλαισίου για την αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων και χρεών των ΜμΕ
  • Στην άμεση ενεργοποίηση του επιδόματος ανεργίας για επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους χωρίς προαπαιτούμενα
  • Στην άμεση θεσμοθέτηση μιας πάγιας ρύθμισης 120 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς εφορία, δήμους και ασφαλιστικά ταμεία
  • Στο πάγωμα και μετατροπή των οφειλών στον ΕΦΚΑ / ΟΑΕΕ σε ασφαλιστικό χρόνο
  • Στη φορολόγηση μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων με την κλίμακα των μισθωτών
  • Στην καθιέρωση ειδικών εργαλείων για τη χρηματοδότηση επενδυτικών αναγκών της μικρής επιχειρηματικότητας
  • Στη διατήρηση και επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά της χώρας, δεδομένης της ανάγκης ενίσχυσης της τουριστικής ανταγωνιστικότητας και των τοπικών κοινωνιών, καθώς και της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων
  • Στη βελτίωση της συμμετοχής στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου, ζήτημα το οποίο άπτεται της δημοκρατίας και της κοινωνικής συμμετοχής.

Τέλος, μέσα σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα η Γενική Συνομοσπονδία τίμησε εκπροσώπους της που αφιέρωσαν τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους για να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπου και απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε 20 συνδικαλιστές της ΓΣΕΒΕΕ για την μακρόχρονη και ουσιαστική προσφορά τους για τη στήριξη των ΜμΕ και του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Ανάμεσα στους διακριθέντες ήταν και οι Νικόλαος Δημητρόπουλος διατελέσας πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ και μέλος του Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ, και ο Νικόλαος Ζαχαρόπουλος διατελέσας αντιπρόεδρος και γ. γραμματέας της ΟΕΒΕΛ.

 

Ολόκληρη η Γενική Συνέλευση διάρκειας 4:24:41 στον παρακάτω σύνδεσμο (ΒΙΝΤΕΟ).

Η απονομή διάκρισης σε Ν. Δημητρόπουλο και σε Ν. Ζαχαρόπουλο από σημείο 3:56:47 έως 4:00:01 


Οδός Εμπόρων