Vekrakos
Spartorama | Απολογισμός Δράσης Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Σπάρτης

Απολογισμός Δράσης Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Σπάρτης

Spartorama 14/04/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Οικονομία
Απολογισμός Δράσης Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Σπάρτης
Το φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία του Σπαρτιάτικου συγκροτήματος, Blue Sins

Μετά από μια επιτυχημένη ημέρα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης. Η διοργάνωση αυτή, του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Σπάρτης, αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα προς την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά στα θέματα ανακύκλωσης. 

Παρά την υψηλή θερμοκρασία και τον έντονο ήλιο, η συμμετοχή των πολιτών ήταν ενθαρρυντική και εποικοδομητική. Συνολικά, περίπου 55 παιδιά κάτω των 10 ετών συμμετείχαν στα διαδραστικά παιχνίδια, ενώ 40 και πλέον έφηβοι και ενήλικες ανταποκρίθηκαν στις δράσεις καθαρισμού. Η πολυβραβευμένη εθελοντική ομάδα "Save Your Hood" καθοδήγησε δράση καθαρισμού του Πάρκου Αγίου Νικολάου και κατάφερε να συγκεντρώσει 1800 λίτρα σύμμεικτων απορριμμάτων και 600 λίτρα ανακυκλώσιμων υλικών με τη συμβολή των πολιτών, αποδεικνύοντας τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας για το κοινό καλό. 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, διαδραματίστηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες από τις παρακάτω εξέχουσες προσωπικότητες της πόλης και εκπροσώπους του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου αλλά και επιστημόνων που εκδηλώνουν σημαντικό έργο στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα ενέργειας και περιβαλλοντικής προστασίας: 

  1. Στ. Αργειτάκος - Πρώην Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου
  2. Μιχ. Βακαλόπουλος - Δήμαρχος Σπάρτης
  3. Δ. Γιαννόπουλος - Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
  4. Δημ. Κακούρος - Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης
  5. Ν. Αγγελόπουλος - Διευθυντής του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου
  6. Στ. Νικολέτος - Προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας
  7. Μάγια Μοσχανδρέου - Εκπρόσωπος της εταιρείας Community Energy River 

Παρών στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Σπάρτης ήταν και ο νέος Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, κύριος Γ. Σμυρνιώτης. 

Οι ομάδες "Thea-tree" και "Intravenous - Musical Arts on stage" ενέπνευσαν και ψυχαγώγησαν τα παιδιά με τα διαδραστικά παιχνίδια τους και τον χορό, μεταφέροντας θετικά μηνύματα για την ανακύκλωση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. 

Οι ζωντανές μεταδόσεις του φεστιβάλ από τα μέσα ενημέρωσης όπως το LaconiaTV, η Δημοτική Αγορά Σπάρτης και το Best TV channel, καθώς και η online παρακολούθηση από σχεδόν δέκα χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνουν το ενδιαφέρον και την επιθυμία του κοινού για πρωτοβουλίες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και αναδεικνύουν την ανάγκη για ενημέρωση των πολιτών στα θέματα της ανακύκλωσης. 

Το φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία του Σπαρτιάτικου συγκροτήματος, Blue Sins, οι οποίοι ξεσήκωσαν και ενθουσίασαν το κοινό με την ερμηνευτική τους αρτιότητα. 

Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Σπάρτη υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της ΤΕΧΑΝ Α.Ε.Β.Ε. 

Φορείς Υλοποίησης: ΤΙΑΣΑ Κοιν.Σ.Επ. & ARTience by_PhonoQuest ΑΜΚΕ

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Ειρήνη Τσιρακίδου

info@artience.gr

6945774666







  



Οδός Εμπόρων