Vekrakos
Spartorama | «Έφυγε» ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.) Νίκος Ζαχαριάς

«Έφυγε» ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.) Νίκος Ζαχαριάς

Spartorama 20/03/2024 Εκτύπωση Άνθρωποι! Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία Παιδεία
«Έφυγε» ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά  (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.) Νίκος Ζαχαριάς
Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Λακωνία, ήταν η ψυχή του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π στον Μυστρά και το κενό που αφήνει είναι πολύ μεγάλο

«Έφυγε» ο Νίκος Ζαχαριάς καθηγητής Αρχαιομετρίας, πρώην κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Διευθυντής του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά Ι. ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.

Ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη στην κοινότητα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο Νίκος Ζαχαριάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη Λακωνία, ήταν η ψυχή του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π στον Μυστρά και το κενό που αφήνει είναι πολύ μεγάλο.

Όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί  του θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ευγένεια του, την καλοσύνη του, την ανθρωπιά του, την αξιοπρέπεια που τον διέκρινε, το ήθος του και την αγάπη του για τον Μυστρά.


Από ανάρτηση της Ντίας Τζανετέα στα ΜΚΔ


-------


Πληροφορήθηκα πριν λίγο την απώλεια του Διευθυντή του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Μυστρά ,καθηγητή Νίκου Ζαχαριά.

Ενός ευγενούς και ταπεινού ανθρώπου, ο οποίος προσπάθησε πραγματικά για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Ινστιτούτου μας.

Θα τον θυμόμαστε όλοι με αγάπη και εκτίμηση.


Από ανάρτηση του Θανάση Δαβάκη στα ΜΚΔ


-------



Κάθε φορά που περνούσες το κατώφλι του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. στο Μυστρά το καταλάβαινες. Καταλάβαινες την έννοια του, τη φροντίδα και την αγάπη για τον τόπο μας και τους ανθρώπους που συνεργάζονταν μαζί του.

Την φροντίδα και την αγάπη ενός ανθρώπου που δεν ήταν ντόπιος αλλά έγινε με τον καιρό. Με την αμεσότητα και οικειότητα της συμπεριφοράς του, χαρακτηριστικό των ανθρώπων που έχουν γνώση και εμπειρία αλλά όχι υπεροψία, σε κέρδιζε με το «καλημέρα».

Όταν συνεργαζόσουν μαζί του καταλάβαινες και άλλες ποιότητές του, που στο σύνολό τους δημιουργούσαν αυτό που λέμε απλά «ένας καλός Άνθρωπος».

Όποιος τον γνώρισε υπήρξε τυχερός που μπόρεσε να συναναστραφεί με έναν τέτοιο, ξεχωριστό ακαδημαΪκό. Η απουσία του μόνο θλίψη φέρνει. Θα είναι τόσο αισθητή όσο ήταν και η δυναμική του παρουσία. Καλό ταξίδι στο φως!


Από ανάρτηση της Γιάννας Κατσουγκράκη στα ΜΚΔ


------


Αποχαιρετισμός σε έναν Άνθρωπο των Έργων

Φίλε Νίκο καλό σου ταξίδι στο Φως.

Η παρουσία Σου στο χώρο της Επιστήμης, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών, στην Αρχαιομετρία και στις καρδιές των ανθρώπων που συνεργάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο θα μείνει ανεξίτηλη.

Η προσπάθεια Σου για να τιμηθούν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση της Καλαμάτας ήταν συγκινητική όπως και κάθε παρουσία Σου σε Συνέδριο ή ημερίδα.

Ο κόσμος μας με την απώλεια Σου φτώχυνε απότομα...

Καλό ταξίδι !!!


Από ανάρτηση του Γιώργου Λυμπέρη στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων