Vekrakos
Spartorama | Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της 17ης Μαρτίου 1821

Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της 17ης Μαρτίου 1821

Spartorama 16/03/2024 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Ιστορία Κοινωνία Λακωνία
Συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον οι εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου της 17ης Μαρτίου 1821
Νωρίς το απόγευμα, στην Πλατεία Αθανάτων της Αρεόπολης, τα παιδιά απέδωσαν τιμές στους ήρωες προγόνους με ποιήματα και κατάθεση στεφάνων

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίστηκαν την Παρασκευή, 15 Μαρτίου οι εκδηλώσεις εορτασμού που διοργανώνει ο Δήμος Ανατολικής Μάνης για την 203 Επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821.

Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Πολιτισμού στο Γύθειο τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης με τίτλο «Η ζωή στη Μάνη το 1821», η οποία θα διαρκέσει έως και τη Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, με ώρες λειτουργίας: Σάββατο:  10:00-13:00 & Κυριακή:  17:00-20:00

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην Πλατεία Αθανάτων της Αρεόπολης, τα παιδιά απέδωσαν τιμές στους ήρωες προγόνους με ποιήματα και κατάθεση στεφάνων. Στην συνέχεια οι μαθητές των σχολείων της  Μάνης στο Κλειστό Γυμναστήριο Αρεόπολης παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό Ακολούθησε θεατρικό δρώμενο από μαθητές των σχολείων του Δήμου με τίτλο «Μάνη και 1821».

Η Τρίτη μέρα των εκδηλώσεων έκλεισε με την πραγματοποίηση της ημερίδα ευαισθητοποίησης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και συγκεκριμένα την περίπτωση της Επετείου της 17ης Μαρτίου 1821».

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, η ομότιμη Καθηγήτρια & Πρώην Πρόεδρος της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτιστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ακολούθησε διάλεξη της κ. Σταυρούλας Βίλλη Φωτοπούλου με θέμα «Η Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) και τα μέσα που προσφέρει για την ανάδειξη και διαφύλαξη της μνήμης και της ζωντανής κληρονομιάς στην Ελλάδα», δίνοντας τη σκυτάλη στον Εκδότη της Αδούλωτης Μάνης και δημοτικό σύμβουλο Ανατ. Μάνης κ. Γιώργο Δημακόγιαννη ο οποίος παρουσίασε ιστορικά στοιχεία και τεκμήρια για τον εορτασμό της Επετείου. Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, ολοκληρώθηκε με διάλεξη με τίτλο «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμη Aνάπτυξη: ευκαιρίες και προκλήσεις» της κας Μαρίας Κουρή, Ph.D, M.A., Επίκουρης Καθηγήτριας Πολιτιστικής Διαχείρισης και Ανάπτυξης Τοπικών Κοινωνιών, Τμήμα Ιστορίας,  Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

















  



Οδός Εμπόρων